DOLAR
42,59 -0,03%
EURO
49,6 -0,1%
ALTIN
5.742,73 0,37%
BITCOIN
3.952.391,7 0,27%

Balıkesir'de Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliği İçin Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Balıkesir'de FAO ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle kabuklu su ürünleri için eğitim çalıştayı gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 24.06.2025 15:20
Güncelleme Tarihi: 24.06.2025 15:49

Balıkesir'de Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliği İçin Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Balıkesir'de Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitim Çalıştayı

Balıkesir'de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen "Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kapasite Gelişiminin Desteklenmesi" projesi çerçevesinde önemli bir eğitim çalıştayı yapıldı.

Çalıştayın Başlangıcı ve Katılımcılar

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Biyoteknoloji Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çalıştaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Erdinç Veske, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Tanju Özdemir, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün ve çok sayıda araştırmacı ile üretici katıldı.

Çift Kabuklu Su Ürünleri Üretiminin Önemi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, çalıştayda yaptığı konuşmada, dünya genelinde su ürünleri arasında balıktan sonra en çok yetiştirilen ürünlerin çift kabuklular olduğunu dile getirdi. Çift kabuklu üretiminin küresel ölçekte büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Akbaş, “Ülkemiz de bu durumdan payını almalıdır. Bu türlerin çevre dostu biyolojik özellikleri, özellikle Marmara bölgesinde ekosistem sağlığına önemli katkılar sağlıyor.” dedi.

Yatırımlar ve Destek Mekanizmaları

Son yıllarda özellikle Akdeniz midyesi ve Avrupa istiridyesi üzerine yönelen yatırımların artış gösterdiğini ifade eden Akbaş, midye üretiminin 2010'lu yıllarda çok düşük seviyelerde iken şu anda 60 tesiste 70 bin ton düzeyine ulaştığını belirtti. Akbaş ayrıca, üreticilerin hazine faizi indirimi destekli kredilerden yararlanabileceğini de vurgulayarak, operasyonel kapasitenin artırılması gerektiğini ifade etti.

Eğitim Programı

Etkinlik, konuşmaların ardından yabancı eğitmenlerin de katkı sağladığı eğitim programı ile devam etti. Bu eğitimlerin, sektörün gelişimine büyük katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

Balıkesir'de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş...

Balıkesir'de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yapılan "Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kapasite Gelişiminin Desteklenmesi" projesi kapsamında eğitim çalıştayı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, programda konuşma yaptı.

Balıkesir'de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş...

Balıkesir'de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yapılan "Kabuklu Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kapasite Gelişiminin Desteklenmesi" projesi kapsamında eğitim çalıştayı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, programda konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı