Etkinlik ve yürüyüş
Balıkesir'de, 7 Ekim Aksa Tufanı'nın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Şeyh Lütfullah Camii önünde bir araya gelen yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden Zağnos Paşa Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında katılımcılar İsrail'e tepki amaçlı sloganlar attı ve dayanışma mesajları verdi.
Platformun çağrısı
Zağnos Paşa Meydanı'ndaki program, Kur'an tilavetiyle başladı. Balıkesir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mustafa Selvi, Gazze konusundaki uluslararası tutumları eleştirdi. Selvi, garantör ülkelerin sadece kınama açıklamaları yapmakla yetinmemesi, verilen sözlerin takip edilmesi ve uygulanmasının sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca toplum bazında yapılan boykotların sürdürülmesinin önemine dikkat çekti ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi çağrısı yaptı.
Mesaj ve kapanış
Basın açıklamasında, üç yılın ardından dünya düzenine dair eleştiriler sıralanırken, sivillerin maruz kaldığı yoksulluk ve insani krizlere karşı duyarlılık çağrısı yinelendi. Selvi'nin mesajında katılımcılara ve kamuoyuna hitaben, 'Filistin özgür olana dek gündemimizden hiç düşmesin, düşürmeyelim' ifadesi ön plana çıktı. Program okunan şiirlerin ardından sona erdi.
BALIKESİR’DE, 7 EKİM AKSA TUFANI’NIN YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU TARAFINDAN "GAZZE VE KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ" GERÇEKLEŞTİRİLDİ.