Bakü'de binlerce Müslüman Kurban Bayramı namazını kıldı

Bakü'de Kurban Bayramı sabah namazıyla başladı; binlerce Müslüman Şehitlik Camii ve avluda bayram namazı kıldı, dualar birlik ve huzur temennisine odaklandı.

Yayın Tarihi: 27.05.2026 10:03
Güncelleme Tarihi: 27.05.2026 10:07

Bakü'de binlerce Müslüman Kurban Bayramı namazını kıldı

Bakü'de binlerce Müslüman Kurban Bayramı namazını kıldı

Sabahın erken saatlerinde Bakü’deki camileri dolduran binlerce Müslüman, Kurban Bayramı’nın ilk namazını eda etti. Başkentteki katılım, bayramın manevi atmosferinin ve toplumsal birlik duygusunun öne çıktığını gösterdi.

Namaz ve katılım

Bayram, sabah namazıyla başladı. Müslümanlar Şehitlik Camiine gelerek cami içinde yer buldu; cami içinde yer bulamayanlar ise cami avlusunda saf tuttu ve toplu olarak bayram namazını kıldı. Bu katılım, dini ritüellerin kamusal alandaki görünürlüğünü artırdı ve topluluk içi dayanışmayı pekiştirdi.

Bayram mesajları

İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan vatandaş Rahim Paşayev, "Cenab-ı Hak bu bayramımızı İslam’ın birliği ile daha da kuvvetlendirsin inşallah. İslam aleminin kanayan yaralarına inşallah bu bayramlar vesile olsun, edilen dualar vesile olsun ve inşallah kabul olsun. Buradan hem Türkiye’ye, hem İslam alemine, ümmet-i Muhammed’e binlerce selam ve dualar gönderiyorum" dedi.

Benzer şekilde Şahmar Niftarzade de duygularını şu sözlerle paylaştı: "Yüce Rabbim İslam dünyasını birlik ve beraberlik içinde birleştirsin. Bütün günahları affetsin. Nice Kurban Bayramlarına erişmeyi Allah nasip etsin".

Sonuç olarak, Bakü’deki bayram namazı organizasyonu ve geleneksel uygulamalar, hem kişisel ibadet hem de toplumsal dayanışma yönleriyle öne çıktı; yapılan dualar ve paylaşılan mesajlar birlik, barış ve hayır temennilerini vurguladı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de camileri dolduran binlerce Müslüman bayram namazı kıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de camileri dolduran binlerce Müslüman bayram namazı kıldı.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.