Bist 100
9.179,48 1%
DOLAR
31,15 0,13%
EURO
33,83 0,03%
ALTIN
2.021,82 0%

Baklavanızı yaparken oklavalarınızı kaldırıp çöpe atın! Bu tarifi gören şaşkınlıktan düşüp bayılıyor

Bu tarifte oklava kullanmanıza gerek yok. Oklava kullanmadan cevizi baklava tarifi mi olur diyorsanız, sizlerde tarifin detaylarında şok geçireceksiniz. Geleneksel cevizli baklava tarifini bir kenara bırakın, oklavalarınızı evinizden çıkartıp atın! İşte oklavasız cevizli baklava tarifi…

Yayın Tarihi: 22.12.2023 17:44
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 17:44

Baklavanızı yaparken oklavalarınızı kaldırıp çöpe atın! Bu tarifi gören şaşkınlıktan düşüp bayılıyor

Geleneksel cevizli baklava tarifine yeni bir lezzet getirecek tarifle karşınızdayız! Baklava yaparken oklavanızı kaldırıp çöpe atma zamanı geldi... Çünkü bu tarif oklavasız cevizli baklava yapmanın tüm sırlarını açığa çıkartıyor. Kendiniz açacağınız hamur, ceviz ve ılık şerbetin birleşimiyle geleneksel cevizli baklava tariflerine taş çıkartacaksınız. Eğer baklava yapımında oklavasız bir yöntem denemek istiyorsanız; bu tarif detaylarıyla sizleri bekleyen sürprizlere kesinlikle hazır olun. Oklavasız cevizli baklava tarifi ile şaşkınlıktan düşüp bayılmaya hazırsanız başlayalım!  

OKLAVASIZ CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ MALZEMELERİ 

 Hamuru için;

  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvıyağ
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde nişasta
  • 1 su bardağı ölçüsünde çekilmiş ceviz 
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı ölçüsünde un

OKLAVASIZ CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı ölçüsünde şeker
  • 3 su bardağı ölçüsünde su
  • Birkaç damla limon suyu

OKLAVASIZ CEVİZLİ BAKLAVA NASIL YAPILIR?

  1. İlk etapta baklavanın şerbetinin yapımı ile başlayalım. 3 su bardağı ölçüsünde su, 3 bardağı ölçüsünde şekeri bir tencerenin içerisine olarak ocakta kaynatmaya başlayalım.
  2. Kaynayan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyunu damlatarak 10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım ve soğuması için bir kenara bırakalım.
  3. Hamur için ise uygun bir kabın içersine malzeme listesindeki tüm malzemeleri ekleyelim. 
  4. Elimizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 
  5. Daha sonra tereyağı ile yağlamış olduğunuz tepsinizin ya da borcamımızın içerisine hamurumuzu alalım.
  6. Elimiz yardımıyla bastırarak güzelce düzeltelim ve her tarafa hamurumuzu eşit şekilde yayalım. 
  7. Daha sonra bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde keselim. 
  8. 180 derecelik fırının içersinde 45 - 50 dakika üzerleri kızarana kadar güzelce pişirelim. 
  9. Tatlımızı fırından çıkardıktan sonra ortalama 5 dakika dinlendirelim.
  10. Sonra ılık şerbetimizi üzerine dökerek tatlımızın tüm şerbetini çektiğinden emin olduktan sonra servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun...