Bakırköy'de Üst Geçide Çarpan Tır Devrildi
Bakırköy sahil yolu Rauf Orbay Caddesi'nde meydana gelen kazada, Şenol M. yönetimindeki 35 BCJ 694 plakalı tır, alt geçide çarptıktan sonra yanından geçen İETT otobüsünün üzerine devrildi. Kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza Anı ve Sonrası
Florya istikametinde seyreden tır, Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşak alt geçidine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle tır, yanındaki BN1 hat numaralı otobüsün üstüne devrildi. Hızlı hareket eden otobüs, son anda tırın altında kalmaktan kurtulsa da kazanın etkisiyle savrulup, Tamer S. kontrolündeki 34 CDY 011 plakalı araca çarptı.
Olay sonrası sağlık, polis ve itfaiye ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yol, Florya yönünde trafiğe kapatıldı. Yaralılar arasında tır şoförü ile otobüs içerisindeki İbrahim T., Beyhan T., Eda T., Bilge S. ve Duygu S. bulunuyor. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı.
Kaza ve Önceki Olaylar
Otobüsten tahliye edilen yolcular, olayın şokunu atlatmaya çalışırken, kazaya karışan araçlar vinç yardımıyla kepçeye bağlanarak yoldan kaldırıldı. Üst geçide çarpan tırın devrilme anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Bu alt geçitte daha önce de benzer kazalar yaşandı. 11 Mart'ta meydana gelen başka bir kazada, tırın devrilmesi sonucu Recep A. ve beraberindeki 3 kişi hayatını kaybetmişti. Ayrıca, 19 Temmuz'da gerçekleşen bir başka kazada ise yine tır devrilmişti.