Olayın özeti
Bakırköy'de müşteki Taha Yusuf Demirhan, 40 bin dolar değerindeki kol saatini internet üzerinden satışa koydu. İlanı gören Cemal Erten satıcıyla iletişime geçip saati almak istediğini belirtti; Erten'in yönlendirmesi üzerine müşteki ve babası Ali İlhan Demirhan saati kontrol edilmesi için belirtilen adrese götürdü.
Suçlamaların ve yöntemin ayrıntıları
İddianamede anlatıldığına göre, dükkanda bulunan Yusuf Çalçalı saati üzeri kapalı bir dolaba koydu. Çalçalı, daha sonra çay söyleme bahanesiyle dükkandan çıkarak hazırladığı düzenekle saati alıp olay yerinden uzaklaştı. İddianamede ayrıca Çalçalı'nın dükkânın öbür tarafına ait duvarı bir afişle kapattığı, yan dükkâna geçip afişi sökerek saati aldığı ifade edildi.
Görüntü inceleme tutanaklarına göre sanıklar Yusuf Çalçalı ve Cemal Erten birlikte hareket ederken, Atanur Koç'un Erten ile birlikte saati kontrol amaçlı Kapalıçarşı'ya götürdüğü kaydedildi. İddianamede sanık ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğu, elde edilen saatlerin saat işiyle uğraşan Atanur Koç aracılığıyla elden çıkarıldığı belirtildi.
İddianame ve yargılama süreci
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık sıfatıyla Cemal Erten, Atanur Koç ve Yusuf Çalçalı; müşteki sıfatıyla Taha Yusuf Demirhan ve Ali İlhan Demirhan yer aldı. Hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 1'er yıl 6'şar aydan 7'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi.
İddianame Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Gözaltına alınan ve tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Bakırköy'de 40 bin dolarlık saati inanılmaz bir yöntemle çalmışlardı: Sanıklar hakkında 7'şer yıla kadar hapis talebi