Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,53 0,42%
EURO
34,81 0,51%
ALTIN
2.401,01 1,38%

Bakanlık gece yarısı 5000 TL zam kıyağını yaptı! SSK, Bağkurlu emekli zil takıp oynayacak

Emekliler 5000 TL'lik sürpriz bir zam daha aldı. Temmuz ayının en düşük emekli maaş artış tutarı belli oldu. Tüm 4A, 4B ve 4C emeklilerine yönelik yeni ek zam güncel bilgileri haberimizde..

Yayın Tarihi: 18.04.2024 15:18
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 15:18

Bakanlık gece yarısı 5000 TL zam kıyağını yaptı! SSK, Bağkurlu emekli zil takıp oynayacak

Temmuz ayındaki emekli maaşı artışına ilişkin son dakika haberler, yakından takip ediliyor. Temmuz 2024'te ikinci emekli maaşı artışı yapılacak. Baz maaşların ve asgari emekli maaşlarının artması bekleniyor. Emeklilere yönelik iki sürpriz örtüşürken SGK uzmanları yavaş yavaş büyüme tahminlerini yayınlamaya başladı. Şu ana kadar üç aylık enflasyon verileri biliniyor ancak emekli maaşlarına ilişkin artış tahminleri de ortaya çıktı. Peki temmuz ayında emekli maaşı artışı ne kadar olacak? Asgari emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar..

"10 bin TL maaşlı emeklilere 5 bin TL ek zam"

Türkiye'de 17 milyona yakın emekli, 2024 yılının ilk maaş artışını Ocak ayında aldı. Bu kapsamda tüm emeklilerin maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Ayrıca asgari emekli maaşı 10.000 TL'ye çıkarıldı. Emekliler artık temmuz ayındaki maaş artışlarına odaklanıyor. Çünkü temmuz ayında emekli maaşı 6 aylık enflasyona ve SGK kısmına göre daha da artacak. Üstelik emekliler için çift bomba patlayabilir. Yani hem baz maaş artışı hem de asgari emekli maaşı artışı söz konusu olabilir. SGK uzmanları ise bu çerçevede yavaş yavaş emekli maaşı artış tahminlerini yayınlamaya başladılar.

Emekli maaşları Temmuz'da ne kadar artacak?

Bakanlık gece yarısı 5000 TL zam kıyağını yaptı

SSK Bağ-kur 4C ve EYT emeklileri temmuz ayını hedefliyor. Emekliler, seçim öncesinde beklenen maaş artışı müjdesinin gerçekleşmemesi üzerine şimdi temmuz ayında maaş artışını bekliyor. Temmuz ayındaki emeklilik zammı için geri sayım sürerken üç aylık enflasyon verileri açıklandı. Altı aylık enflasyon oranının %24 olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca refah payının artırılması yönünde uygulamaya geçilmesi de gündemde. Emeklilerde beklenen asgari artış Temmuz ayında %30 olarak gerçekleşti. Bu oran doğrudan emeklilik maaşınıza artış olarak eklenir.

En düşük emekli maaşının emeklilik ödeneğinin 5.000 TL artırılma müjdesi!

SSK ile Bağ-Kur emeklileri çin bir diğer güzel haber ise emekli maaşlarındaki artışların minimum düzeyde tutulacak olması. Temmuz ayında asgari emekli maaşına beklenen artış 5000 TL oldu. Asgari emekli maaşı çıkarılması bekleniyor.

Emekli maaşı her 6 ayda bir artıyor. Yeni maaş artışı Temmuz ayı maaşınıza eklenecektir. Doğru ve net bir rakamın ortaya çıkması için altı aylık enflasyon verilerinin açıklanması gerekiyor. Şimdilerde üç aylık veriler yayınlandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı verileri açıklandığında emeklilerin temmuz ayı maaş artış miktarları netleşecek.