Bakan Yumaklı ve Bakan Tekin, Tarımın Yıldızları Çocuk Şenliği alanını ziyaret etti

Bakan Yumaklı ve Bakan Tekin, Lodumlu Kampüsü'ndeki Tarımın Yıldızları Çocuk Şenliği atölyelerini inceledi; biyoçeşitlilik eğitimi ve 11 Kasım fidan dikimi çağrısı yapıldı.

Yayın Tarihi: 06.10.2025 16:45
Güncelleme Tarihi: 06.10.2025 16:45

Bakan Yumaklı ve Bakan Tekin, Tarımın Yıldızları Çocuk Şenliği alanını ziyaret etti

Bakanlar Lodumlu Kampüsü'ndeki etkinlik alanını ziyaret etti

Atölyeler incelendi, çocukların doğa ile etkileşimi vurgulandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarımın Yıldızları Çocuk Şenliği kapsamında oluşturulan etkinlik alanını Lodumlu Kampüsü'nde ziyaret ederek çocuklar için kurulan atölyeleri gezdi ve yapılan deneyler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında bakanlar, çocukların kelebek ve böceklerle doğrudan etkileşim kurabileceği Böcek Şenlik Okulu başta olmak üzere festival çadırlarında gerçekleştirilen uygulamalı etkinlikleri inceledi. Etkinliklerde, tohumdan fidana, doğal yaşamın küçük unsurlarından VR destekli sunumlara kadar farklı uygulamalara yer verildi.

İbrahim Yumaklı etkinlik alanında yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı çocuklara doğal kaynaklar ve biyoçeşitliliğin öğretilmesinin önemine işaret ederek şunları kaydetti: "Çocuklarımıza, şu andan itibaren, ağaç yaşken eğilir sözünden hareketle, bütün bu değerleri vermemiz gerekiyor. Bugün burada arkadaşlarımız, 6-7 farklı etkinlik çadırında onlara tohumdan, VR gözlükle doğanın farklı yönlerini anlatmaya kadar birçok hususu gösteriyor. Bunları geliştirerek devam edeceğiz."

Yumaklı ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün amacını çocukların sahip oldukları değerleri daha iyi anlamalarını sağlamak olarak tanımladı ve "Ağaçtan böceğe, kuştan kelebeğe, tohumdan fidana kadar her şeyi çocuklar burada görmüş olacaklar" değerlendirmesinde bulundu. Etkinliklerin yaygınlaştırılacağını belirten Yumaklı, 11 Kasım'da düzenlenecek fidan dikme çağrısına tüm yaş gruplarını davet etti.

Yusuf Tekin ise çocuklara yönelik eğitim çalışmalarına vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli çerçevesinde çocukların doğayı sevmesi ve doğaya karşı sorumluluk geliştirmesinin hedeflendiğini söyledi. Tekin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği etkinliğin çocukların zihin dünyasında farkındalık oluşturduğunu belirtti ve "Bakanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bir ricamız, bu tür etkinliklerin sayısını artırsınlar. Bu ve benzeri etkinlikleri, Türkiye'nin her tarafına yayacağız" dedi.

Her iki bakan, protokol kapsamında benzer etkinliklerin artırılacağını ve çocukların doğayla doğrudan temas kurabileceği imkânların ortaklaşa oluşturulacağını vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Tarımın Yıldızları...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Tarımın Yıldızları Çocuk Şenliği" kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Lodumlu Kampüsü'nde oluşturulan etkinlik alanını ziyaret ederek, çocuklar için kurulan atölyeleri inceledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Tarımın Yıldızları...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı