Bakan Yumaklı, İçme Suyu Projelerini Değerlendirdi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bingöl'de içme suyu deposunda yaptığı incelemelerin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, Türkiye genelinde 81 il için su ihtiyacını giderme planlarının 2040, 2050 ve 2071 yıllarını kapsadığını belirtti. Son 23 yılda, Türkiye'de 342 içme suyu tesisinin kazandırıldığını sözlerine ekledi.
Bingöl'ün Su İhtiyacı İçin Projeler Devam Ediyor
Bakan Yumaklı, Bingöl'ün hem stratejik konumu hem de tarımsal üretimi açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Bingöl'de 2036-2040 yıllarına kadar içme suyu sorununun ortadan kaldırılması amacıyla yatırımlar gerçekleştirildiğini vurguladı. Yumaklı, "Bingöl'e 23 yılda toplam 164 eser kazandırıldı ve bu projelere 127 milyar liralık yatırım yapıldı," dedi.
Bingöl İçme Suyu İsale Hattı Projesi İncelemesi
Yumaklı, içme suyu meselesine kalıcı çözüm bulmak adına Bingöl İçme Suyu İsale Hattı Projesi'ni de incelediklerini söyledi. Projenin detaylarını paylaşan Yumaklı, "Bingöl'ün içme suyu ihtiyacı saniyede 600 litre. İnşaatı devam eden 13.5 kilometre uzunluğundaki isale hattı projesinin büyük kısmı tamamlandı," şeklinde konuştu. Ayrıca, gerçekleştirilecek arıtma tesisinin proje kapsamında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.
Yatırımlar ve Sulama Projeleri
Yumaklı, tesisin tamamlanmasının planlandığı tarih olan Aralık ayını öne çekerek 15 Eylül'de Bingöl halkının hizmetine sunulacağını belirtti. Su ve sulama yatırımlarının Türkiye genelinde devam edeceğini vurgulayan Yumaklı, "Kuraklık herkesin hissettiği bir gerçek. Bu yüzden kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmalıyız," diye ekledi.
Bakan Yumaklı'nın Bingöl ziyareti sırasında Vali Ahmet Hamdi Usta, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, AK Parti Bingöl milletvekilleri ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sol 6), Bingöl temasları kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Şehitlik Anıtı mevkisinde inşası süren 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposunda incelemelerde bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sol 6), Bingöl temasları kapsamında, Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Şehitlik Anıtı mevkisinde inşası süren 5 bin metreküp kapasiteli içme suyu deposunda incelemelerde bulundu.