İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yapılan provokatif paylaşımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönelik başlatılan yolsuzluk ve terör soruşturmasına dair 261 şüpheli hesap belirlenirken, bunlardan 62'sinin yurt dışında bulunduğu kaydedildi.
Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, başlatılan soruşturmalara ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte toplam 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini hatırlattı. Gözaltı kararlarının ardından, yasadışı paylaşımlar gerçekleştirildiğini aktaran Yerlikaya, bu paylaşımların “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “suç işlemeye tahrik” suçları çerçevesinde yapıldığını ifade etti.
Yerlikaya, sosyal medyada gözaltı işlemlerinden sonra toplamda 18 milyon 647 bin 269 paylaşım yapıldığını ve bu paylaşımların %66'sının isimli hesaplardan, %34'ünün ise bot hesaplardan geldiğinin tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda 37 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini aktaran Yerlikaya, internet ortamında suç ve suçlularla mücadele amacıyla 7/24 sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğünü vurguladı.