DOLAR
42,55 0%
EURO
49,53 0%
ALTIN
5.749,59 0%
BITCOIN
3.831.265,26 0%

Bakan Yardımcısı Aydın: Süreci zedelemek isteyenlere fırsat verilmeyecek

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, sürecin hassasiyetine dikkat çekerek toplumsal iklimi etkileyebilecek açıklamalarda dikkatli olunması gerektiğini ve dış müdahalelere izin verilmeyeceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07.12.2025 16:41
Güncelleme Tarihi: 07.12.2025 16:41

Bakan Yardımcısı Aydın: Süreci zedelemek isteyenlere fırsat verilmeyecek

Bakan Yardımcısı Aydın: Süreci zedelemek isteyenlere fırsat verilmeyecek

Açıklamanın ayrıntıları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe doğru ilerledikçe sürecin hassasiyetinin arttığını belirterek, toplumsal iklimi etkileyebilecek her açıklamanın dikkatle yapılması gerektiğini vurguladı.

Aydın, son dönemde yaşanan tartışmaların süreci gereksiz bir gerilime sürüklediğini ifade ederek, "Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede kanın akmasından, gözyaşından nemalanan odaklar her dönem oldu. Bugün de gerek açık şekilde gerekse de ‘iyi niyetli eleştiri’ kisvesi altında süreci baltalamak isteyenler var. Ancak bilmeleri gerekir ki bu defa Allah’ın izniyle başaracağız" dedi.

Sürecin mahiyetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, komisyonun görev alanından kapalı oturumlara kadar çeşitli iddiaların gündeme getirildiğini belirtti ve sürecin amacının açık olduğunu söyledi. Aydın, "Süreç, terörün sona erdirilmesi ve Türkiye’nin huzurunun teminat altına alınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Aydın, iç tartışmaların dış aktörlerin manipülasyonlarına açık hale gelmemesi gerektiğini belirterek, "İçerideki tartışmaların İsrail’in ve benzeri odakların bölgesel mühendislik girişimlerinin manipülasyonlarına açık hale gelmesine izin veremeyiz. Süreç, dışarıdan zehirlenmek isteniyor. Buna karşı çok dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı, sürecin ne kirli müdahalelerle yavaşlaması ne de kontrolsüz bir hızla savrulması gerektiğini vurguladı ve ilerlemenin devlet aklının rehberliğinde sürdürülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Açıklamasını birlik ve dayanışma çağrısıyla tamamlayan Aydın, "Allah’ın izniyle, birlik içinde yükselen güçlü bir Türkiye’nin arifesindeyiz" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN, TÜRKİYE’NİN TERÖRSÜZ BİR GELECEĞE DOĞRU...

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCISI AHMET AYDIN, TÜRKİYE’NİN TERÖRSÜZ BİR GELECEĞE DOĞRU İLERLEDİKÇE SÜRECİN HASSASİYETİNİN ARTTIĞINI BELİRTEREK, TOPLUMSAL İKLİMİ ETKİLEYEBİLECEK HER AÇIKLAMANIN DİKKATLE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.