Bakan Vedat Işıkhan: Türkiye'yi risklerden korumak için her türlü tedbiri alıyoruz

Bakan Vedat Işıkhan, Denizli ziyaretinde Türkiye’yi ekonomi ve dış ticaret başta olmak üzere muhtemel risklere karşı koruyacak tedbirlerin alındığını söyledi.

Yayın Tarihi: 04.04.2026 17:59
Güncelleme Tarihi: 04.04.2026 18:17

Bakan Vedat Işıkhan: Türkiye'yi risklerden korumak için her türlü tedbiri alıyoruz

Bakan Vedat Işıkhan: Türkiye'yi risklerden korumak için her türlü tedbiri alıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir dizi program kapsamında gittiği Denizli'de AK Parti İl Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla buluştu. Ziyarette bakan, hem yerel kalkınma vurgusu yaptı hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan'ın mesajı

Bakan Işıkhan konuşmasında, Denizli'nin tarım, sanayi, turizm ve tekstil alanlarındaki artan başarı ve ihracat payına dikkat çekti; kentin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bir cazibe merkezi olduğunu belirtti. Yerelde belediyecilik hizmetlerinden mahrumiyet olsa da hükümet olarak tüm ilçe ve beldelerle Denizli'nin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Bölge coğrafyamızda başlayan, ülkemize ve tüm dünyaya yayılmak istenen çatışma iklimine rağmen, devlet olarak, Türkiye’yi ekonomi ve dış ticaret başta olmak üzere her alanda, karşılaşabileceği muhtemel tüm risklere karşı koruyacak her türlü tedbiri alıyoruz".

Ekonomik ve dış politika vurgusu

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen dış politika ve iç karar mekanizmalarının Türkiye'yi küresel bir güç hâline getirme çabalarını işaret etti. Konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Bizler, 24 yıldır onun, hem dava ve hem de yol arkadaşı olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz".

Güç ve sorumluluk çağrısı

Bakan, Türkiye'nin artık daha iddialı bir konumda olduğunu belirterek teşkilatlara ve vatandaşlara saha çalışmasına devam çağrısı yaptı. Işıkhan, "Türkiye artık amatör ligden; şampiyonlar ligine yükseldi" diyerek sorumlulukların arttığını ve üretim ile karar mekanizmalarının bu doğrultuda daha fazla çalışması gerektiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı: Teşkilat çalışmaları ve 2028-2029 hedefleri

AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da teşkilatın emek odaklı çalışmasının önemine değindi. Ramazan dönemi çalışmalarına katılan gönüllülere teşekkür eden Subaşıoğlu, teşkilatın Denizli'de gönül sofraları noktasında Türkiye birincisi olduğunu belirtti ve kent için şu değerlendirmeyi paylaştı: "Denizli’nin gücü, Türkiye’nin gücüdür".

Subaşıoğlu, önümüzdeki seçim hedeflerine ilişkin olarak partinin yerelde ve genel seçimlerde azami gayret göstereceğini vurguladı: "2028 yılında yapılacak seçimlerde önce Denizli’mizde Cumhurbaşkanımızı ve tekrar Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı açık ara birinci yapmak". 2029 yılı ve 2024 seçim sonuçlarına dair hatırlatmalarla teşkilatın 19 ilçede emaneti geri alma hedefi de konuşmada yer aldı.

Toplantı genelinde, bakanlık ve il teşkilatı temsilcileri ekonomik dayanıklılık, yerel kalkınma ve seçim hedefleri ekseninde uyumlu çalışmanın önemini öne çıkardı.

DENİZLİ PROGRAMI KAPSAMINDA AK PARTİ TEŞKİLATIYLA BİR ARAYA GELEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK...

DENİZLİ PROGRAMI KAPSAMINDA AK PARTİ TEŞKİLATIYLA BİR ARAYA GELEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, "BÖLGE COĞRAFYAMIZDA BAŞLAYAN, ÜLKEMİZE VE TÜM DÜNYAYA YAYILMAK İSTENEN ÇATIŞMA İKLİMİNE RAĞMEN, DEVLET OLARAK, TÜRKİYE’Yİ EKONOMİ VE DIŞ TİCARET BAŞTA OLMAK ÜZERE HER ALANDA, KARŞILAŞABİLECEĞİ MUHTEMEL TÜM RİSKLERE KARŞI KORUYACAK HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ" DEDİ.

DENİZLİ PROGRAMI KAPSAMINDA AK PARTİ TEŞKİLATIYLA BİR ARAYA GELEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.