DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 -0,01%
ALTIN
5.907,24 -0,16%
BITCOIN
3.649.291,61 3,59%

Bakan Uraloğlu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Özel Gereksinimli Bireylerin Erişilebilirliğini Görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi ile sosyal hayatta erişilebilirlik konularını ele aldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2025 10:59
Güncelleme Tarihi: 22.07.2025 10:59

Bakan Uraloğlu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Özel Gereksinimli Bireylerin Erişilebilirliğini Görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme, Bakanlıkta gerçekleştirildi ve özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımı ile fiziksel ve dijital ulaşım imkanlarının eşit şekilde sağlanması için Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar ele alındı.

Uraloğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bakanlığın erişilebilirlik konusunda engellilere yönelik attığı adımlar üzerine istişarelerde bulunduklarını belirtti. Engellilere yönelik hava ve demir yollarında önemli tedbirler alındığını aktaran Uraloğlu, kara yollarında daha fazla gelişim sağlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ilgili ekiplerle gerekli koordinasyonun sağlanarak engelli bireylerin erişebilirliğinin artırılması için azami çaba göstereceklerini vurguladı. Uraloğlu, heyete teşekkür ederek, ziyaretin güzel projelere vesile olacağını belirtti.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi ise, son yıllarda hava yollarında sağlanan kolaylıkları aktardı. Uçağa binerken ve inerken yaşadıkları olumlu deneyimlerin Bakan Uraloğlu'nun hassasiyeti sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Kara yollarında engelli yolcular için daha fazla iyileştirme talep eden Çelebi, mola yerlerinde engelli yolculara yönelik destek ve hizmetlerin artırılmasının önemini vurguladı. Uraloğlu'nun bu talebe olumlu yanıt verdiğini belirten Çelebi, kendisine ve yönetim kurulu üyeleri olarak Bakan’a teşekkürlerini iletti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı