Bakan Kurum Hatay'da açıklama yaptı
Toplantı öncesi açıklamalar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da medya temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, 27 Aralık Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek 455 bininci afet konutunun teslim töreni öncesinde düzenlendi.
Asrın inşası ve bölgesel dönüşüm hedefi
Bakan Kurum, tamamlanan "asrın inşası" faaliyetlerini il il görsellerle anlattığını belirterek, çalışmalara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Asrın inşasına, ‘deprem bölgesinin ayağa kalması Türkiye’nin istikbalidir’ gözüyle baktık." Kurum, bu süreçte sahada emeği geçen bir ekibin bulunduğunu vurguladı ve hak sahiplerine anahtarların teslim edileceğini söyledi.
Kurum, teslimlerin ardından toplumun duygusal tepki ve beklentilerine de işaret ederek, annelerin sevinci, çocukların neşesi ve büyüklerin dualarıyla yarının "asrın inşası Türkiye’nin başarısı" denileceğini ifade etti. Ayrıca, sürecin sona ermediğini; "bitti" demeden devam edeceklerini belirtti.
Bakan, deprem bölgesindeki birikimin ve tecrübenin 81 ile 500 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleriyle ülke geneline aktarılacağını açıkladı.
Mazlum coğrafyalara destek taahhüdü
Kurum, bu çerçevede dış politikaya ve bölgesel dayanışmaya vurgu yaparak, "Mazlum coğrafyalara uzanacak, Suriye’deki, Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi. Bu sözüyle Bakan, ülke içindeki yeniden inşa çabalarını bölgesel destek söylemiyle ilişkilendirdi.
HATAY’DA MEDYA TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELEN ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, "MAZLUM COĞRAFYALARA UZANACAK SURİYE’DEKİ, GAZZE’DEKİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ" DEDİ.