Bakan Kurum: DOA ile 5 günde 7 milyon 600 bin şişe toplandı

Bakan Murat Kurum, DOA makinelerine 1 Temmuz'dan bu yana 5 günde 7 milyon 600 bin içecek ambalajı iade edildiğini, kayıtlı kullanıcı sayısının 1,3 milyonu aştığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 05.07.2026 15:54
Güncelleme Tarihi: 05.07.2026 15:54

Bakan Kurum: DOA ile 5 günde 7 milyon 600 bin şişe toplandı

Bakan Kurum: DOA ile 5 günde 7 milyon 600 bin şişe toplandı

Uygulamanın kısa süreli performansı ve hedefler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da düzenlenen Beykoz Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, 1 Temmuz'dan bu yana vatandaşların DOA makinelerine 7 milyon 600 bin içecek ambalajı iade ettiğini açıkladı.

Kurum, sisteme kayıtlı kullanıcı sayısının 1,3 milyonun üzerinde olduğunu belirterek, söz konusu dönemde toplanan ambalaj miktarının sadece 5 günde toplandığını vurguladı. Bu veriler, günde ortalama 1 milyon 520 bin ambalaj iadesine tekabül ediyor.

Konuşmasında sistemin tam olarak oturması halinde yıllık hedefin 25 milyar ambalaj olduğunu ve bunun yıllık ekonomik katkısının yaklaşık 30 milyar lira olacağını ifade etti.

Kurum'un paylaştığı bu rakamlar, kısa sürede kayda değer bir kullanım artışı olduğunu gösteriyor ve uygulamanın yaygınlaşması hâlinde hedeflenen ekonomik ve çevresel faydaya ulaşma potansiyelini işaret ediyor.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, "DOA İLE  5 GÜNDE  7 MİLYON 600 BİN...

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM, "DOA İLE 5 GÜNDE 7 MİLYON 600 BİN ŞİŞE TOPLANDI" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.