DOLAR
42,71 -0,03%
EURO
50,12 -0,04%
ALTIN
5.936,06 -0,29%
BITCOIN
3.721.965,18 0,58%

Bakan Işıkhan, SGK'ye En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı

Bakan Vedat Işıkhan, SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi ve rakamlarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 16:01
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 16:01

Bakan Işıkhan, SGK'ye En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı

Bakan Işıkhan'dan Borç Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan beş belediye hakkında önemli bilgiler paylaştı. Işıkhan, bu belediyeler arasında Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli Belediyeleri'nin bulunduğunu açıkladı.

SGK Borçları ve Siyasi İddialar

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu gerçekler yerel seçimler öncesinde de değişmedi. Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ye olan toplam borcu 96 milyar liraya ulaştı ve bunun yüzde 67,7'si CHP'li belediyelere aittir." dedi.

Belediyelerin Borç Durumları

Hükümet yetkilisi, SGK'ya en fazla borcu olan belediyeleri şu şekilde sıraladı:

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi: 5.751 milyon lira
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi: 5.300 milyon lira
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 3.300 milyon lira
  • Adana Büyükşehir Belediyesi: 3.000 milyon lira
  • Şişli Belediyesi: 1.800 milyon lira

Işıkhan, özellikle Ankara'nın borcunun 2019'da 225 milyon lira iken, şu anda 25,5 katına çıktığını vurgulayarak, CHP'li belediye başkanlarına emekçilerin alın terini korumaları adına prim borçlarını bir an önce ödemeleri gerektiğini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı