Bakan Işıkhan, Kamu Personel Sisteminin Sorunlarını Ele Aldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu Personel Sisteminin Güncel ve Hukuki Sorunları Sempozyumu"na katıldı. Sempozyum, Memur-Sen'in Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi.
Bakan Işıkhan, sempozyumda yaptığı konuşmada, “Bakanlık olarak en büyük hedefimiz, tüm mensuplarının huzur ve güven içerisinde görevini ifa ettiği, hak ve adaletin tam manasıyla hakim olduğu, her bakımdan daha müreffeh bir çalışma hayatını ve kamu sendikal hareketini hep birlikte tesis etmektir.” şeklinde belirtti.
Kamu Çalışanlarının Ortak Hedefi
Işıkhan, ülkenin güçlenmesi ve ekonominin büyümesi için kamu, özel sektör, sivil toplum ya da akademi ayrımı gözetmeksizin ortak hedef etrafında bir araya gelinmesi gerektiğini vurguladı. “Mevcut sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Kamuda nitelikli hizmetleri üreten fedakar kamu görevlilerimizin mali ve özlük haklarını geliştiriyoruz.” dedi.
Çözülemeyen Sorunlar Çözülüyor
Bakan Işıkhan, güvenlikten adalete, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda kamu çalışanlarının önemli roller üstlendiğini belirterek, “Bugüne kadar çözülemez denilen, adeta kangren olmuş ne kadar sorun varsa birlikte çözdük, çözmeye de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Toplu sözleşme haklarıyla kamu personelinin mali ve sosyal haklarındaki ilerlemeleri de dile getirdi.
İnsanı Merkezde Tutuyoruz
Işıkhan, sosyal devlet olgusunu güçlendirmek için insanı merkeze alan politikalar geliştirildiğini belirterek, toplumsal sorunların ortak akılla çözülebileceğini ifade etti. Kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına daha fazla odaklanacaklarını ve bu tür platformların öneminin devam edeceğini vurguladı.
Sempozyum, kamu personelinin sosyal ve hukuki meselelerini tartışarak, kamu idaresinin iyileştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın da aralarında bulunduğu pek çok akademik ve sendikal temsilci katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezinde düzenlenen "Kamu Personel Sisteminin Güncel ve Hukuki Sorunları Sempozyumu"na katılarak konuşma yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezinde düzenlenen "Kamu Personel Sisteminin Güncel ve Hukuki Sorunları Sempozyumu"na katılarak konuşma yaptı.