Bakan Işıkhan: İŞKUR Gençlik ile 220 bine yakın gence destek, 10 milyar lira üzerinde harçlık ödendi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İŞKUR Gençlik programının sonuçlarını paylaştı.
Program başvuru ve katılım verileri
Işıkhan, programın 2025 yılının Şubat ayında hayata geçirildiğini belirterek, başvuru sürecinde 930 bine yakın başvuru alındığını ve 220 bine yakın gencin programdan faydalandığını açıkladı. Ayrıca program kapsamında 81 ilde 127 üniversite ile iş birliği yapıldığı kaydedildi.
Mali destek ve uygulama dönemi
Bakanın paylaştığı verilere göre, Şubat 2025-Nisan 2026 döneminde gençlere 10 milyar liranın üzerinde harçlık ödemesi gerçekleştirildi. Açıklama, programın hem mesleki deneyim hem de gelir elde etme imkanı sunduğunu vurguluyor.
Bakanın mesajı
Işıkhan, açıklamasında İŞKUR Gençlik programının kariyer hedeflerinde gençlerin yanında olduğunu belirtti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerin geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak amacıyla benzer programların devam edeceğini ifade etti. Paylaşımında gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da kutlandı.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, "ŞUBAT 2025-NİSAN 2026 DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZE 10 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE HARÇLIK ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK" DEDİ.