Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bakan Işıkhan'dan yeşil ışık! Bağ-Kur prim gün sayısı düşüyor: OVP geldi gelecek!

Bilindiği üzere Bağ-Kur'luların emekli olması için gerekli prim sayısı 9.000 gün. SSK kapsamında emekli olabilmek için ise bu rakam 7.200 gün. Aradaki farkın kaldırılması adına çalışma başlattıklarını açıklayan Erdoğan, Bağ-Kur'lu prim gün sayısını da 7200'e düşüreceklerini belirtilmişti. Konu ile alakalı olarak çalışmaların başladığı açıklaması yapıldı

Yayın Tarihi: 17.01.2024 14:25
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 14:25

Bakan Işıkhan'dan yeşil ışık! Bağ-Kur prim gün sayısı düşüyor: OVP geldi gelecek!

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Kabine Toplantısı akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaş zammı açıklaması ve akabinde Temmuz ayında yapılacak olan düzenlemeye istinaden kendisine sorulan emekli zammı ile alakalı soruları da yanıtlayan Işıkhan "Çok güzel bir yıla girdik." dedi. 

BAĞ-KUR PRİM GÜN SAYISI DÜŞECEK Mİ?

SSK ve Bağ-Kur'lular arasındaki prim eşitsizliğinin adaletsizliği getirdiği yorumları yapılırken, geçtiğimiz dönemde Erdoğan, 'MÜJDE' diyerek prim eşitleme konusunda çalışmaların başladığını belirtmişti. Bilindiği üzere Bağ-Kur'luların emekli olması için gerekli prim sayısı 9.000 gün. SSK kapsamında emekli olabilmek için ise bu rakam 7.200 gün. Aradaki farkın kaldırılması adına çalışma başlattıklarını açıklayan Erdoğan, Bağ-Kur'lu prim gün sayısını da 7200'e düşüreceklerini belirtmişti. 

TL

KADINLARA PRİM DESTEĞİ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI MI?

Bakan Işıkhan, Bağ-kur prim düşürülmesi konusu hakkında kendisine yöneltilen soruya verdiği cevapta kısa zaman sonrasını işaret ederek  "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz, sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki." yanıtını verdi. 

Ev hanımlarına sağlanan prim desteği ile alakalı olarak da açıklama yapan Işıkhan, sistemin nasıl işleyeceğine dair bilgilendirme sundu. Orta Vade kapsamında gün gün bu konuların ele alınacağını belirten Bakan Işıkhan, bütçe çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz uygulamaya sokulacağını belirtti. 

İş kanunlarına yönelik olarak Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu'nda düzenlenen toplantının da verimli geçtiğini açıklayan Işıkhan, önemli stratejilerin gelişmeye başladığını sözlerine ekledi. 

ESNEK ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Esnek ve uzaktan çalışma şartlarının da değerlendirmeye alındığını belirten Işıkhan, ön görüşmeler konusunda sıkıntı olmadığını belirterek sadece işin takvim uygulamasının kaldığını belirtti.