DOLAR
43,04 -0,04%
EURO
50,34 0,22%
ALTIN
6.119,12 -2,24%
BITCOIN
3.983.013,71 -1,36%

Bakan Işıkhan: 2025'in 3’üncü Döneminde Engelli ve Eski Hükümlü İstihdamına 288 Projeyle 124 Milyon TL Hibe

Bakan Vedat Işıkhan, 2025'in 3. döneminde engelli ve eski hükümlülerin istihdamını artırmak amacıyla 288 projeye toplam 124 milyon TL'den fazla hibe verildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.01.2026 10:28
Güncelleme Tarihi: 04.01.2026 10:28

Bakan Işıkhan: 2025'in 3’üncü Döneminde Engelli ve Eski Hükümlü İstihdamına 288 Projeyle 124 Milyon TL Hibe

Bakan Işıkhan'tan engelli ve eski hükümlü istihdamına yönelik destek açıklaması

2025'in 3’üncü döneminde 288 projeye hibe sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya paylaşımında, "Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın istihdamını artırmak için 2025 yılının 3’üncü döneminde 288 projeye destek olduk. Toplamda 124 milyon liradan fazla hibe desteği tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, desteklerin öncelikli amacının çalışma hayatına adım atmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işini kurması ve mesleki eğitim alması olduğunu belirtti. Bu kapsamda geliştirilen projelerin hem girişimciliği teşvik etmek hem de istihdam edilebilirliği artırmak üzere şekillendirildiği vurgulandı.

288 proje ve 124 milyon liradan fazla hibe tutarıyla hayata geçirilen uygulamanın, hedeflenen grupların iş gücü piyasasına katılımını güçlendirmeyi amaçladığı kaydedildi. Bakanlığın paylaşımı, destek mekanizmalarının çeşitliliği ve eğitim odaklı yaklaşımlara işaret ediyor.

Bu tür hibe programları, hedef grupların ekonomik hayata entegrasyonunu kolaylaştırmayı, mesleki beceri kazandırmayı ve sürdürülebilir istihdam yaratmayı amaçlıyor. Bakanlığın açıkladığı veriler, önümüzdeki dönemlerde bu alandaki proje ve desteklerin izlenmesi gerektiğini işaret ediyor.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA...

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ VATANDAŞLARIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK AMACIYLA 2025 YILININ 3'ÜNCÜ DÖNEMİNDE 288 PROJEYE DESTEK OLDUKLARINI BELİRTİ

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.