DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.781.483,06 1,68%

Bakan Göktaş, Depremden Etkilenen Kadın ve Çocuklar İçin Şiddetle Mücadele Projesini Tanıttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, depremden etkilenen kadınlar ve kız çocukları için yeni projeleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 18.06.2025 12:02
Güncelleme Tarihi: 18.06.2025 12:02

Bakan Göktaş, Depremden Etkilenen Kadın ve Çocuklar İçin Şiddetle Mücadele Projesini Tanıttı

Proje Detayları ve Hedefler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Depremden Etkilenen Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddetle Mücadele Projesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, proje ile özellikle deprem sonrası yoğun göç alan illerde yaşayan kadınlara ve kız çocuklarına destek olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, projeyi tanıttığı etkinlikte, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatın durduğunu ve bu süreçte büyük acılar yaşandığını belirtti. Göktaş, "Yüz binlerce kişi evini, ailesini, komşusunu yitirdi ve depremler en çok kadınları ve kız çocuklarını etkiledi," dedi.

Yeni Kadın Konukevleri ve Destek Hizmetleri

Projenin kapsamıyla ilgili olarak, Göktaş, yeni kadın konukevleri ve mevcut hizmetlerin yeniden yapılandırılması ile şiddetle mücadelede daha güçlü bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti. Göktaş, "Adıyaman, Hatay, İstanbul ve Kocaeli'nde 4 yeni kadın konukevi inşa edeceğiz," dedi.

Şiddetle Mücadelede Eğitim ve Süpervizyon

Bakan, projenin diğer ayağında, şiddet alanında çalışan personelin hizmet kalitesini artırmak için kapsamlı eğitim programları düzenleneceğini açıkladı. Sahadan alınan geri bildirimlerle, şiddet mağdurlarına sunulan psikolojik desteğin güçlendirileceğinin altını çizdi.

Kadınların Güçlenmesi İçin Analiz Çalışmaları

Göktaş, kadınların sosyal ve ekonomik yönlerden güçlenmesi için çeşitli çalışmalar yürütüleceğini de ifade etti. Aynı zamanda, Adana, Diyarbakır, Malatya, Hatay ve Gaziantep'te "Beceri Haritalama ve İhtiyaç Analizi" yapılacağını açıkladı.

Şiddete karşı sıfır tolerans

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şiddete karşı kararlı duruşunu hatırlatarak, "Şiddete karşı sıfır tolerans" ilkesi doğrultusundaki mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Kadınların potansiyellerini keşfetmeleri için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı