Bakan Ersoy, Aspendos Antik Kenti'nde İncelemede Bulundu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'daki Aspendos Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkarılmış olan Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait Hermes heykeli ile ilgili incelemelerde bulundu.
Restorasyon Çalışmaları ve Proje Detayları
Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aspendos Antik Kenti'nde 'Geleceğe Miras' projemiz kapsamında gün yüzüne çıkarılan Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait Hermes heykeli ve diğer eserlerle ilgili yürütülen titiz çalışmaları yerinde inceledik" ifadelerini kullandı.
Heykelin başı ve gövdesinin bir araya getirilmesi yanı sıra, Aphrodite ve Eros'un başları ile Artemis ve Nemesis'e ait heykel parçalarının restorasyon sürecinde önemli bir aşamaya ulaştığına dikkat çekti.
Tarihi Eserlere Sahip Çıkma Vurgusu
Bakan Ersoy, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasında emeği geçen Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, kültür yaşamına kazandırılan eserlerin hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, bu eşsiz mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.