DOLAR
42,68 -0,03%
EURO
50,1 0,03%
ALTIN
5.905,61 -0,13%
BITCOIN
3.762.739,33 0,57%

Bakan Bayraktar, Malatya'da Doğal Gaz Erişimini ve Altyapı Çalışmalarını Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Malatya'da doğal gaz erişimi ve altyapı çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 04.07.2025 14:26
Güncelleme Tarihi: 04.07.2025 14:26

Bakan Bayraktar, Malatya'da Doğal Gaz Erişimini ve Altyapı Çalışmalarını Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Malatya'da yaptığı açıklamalarda, Türkiye genelinde doğal gaz erişimi ile ilgili güncel durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "81 ilde şu anda 900'ün üzerinde, 960'a yakın yerleşim yerinde doğal gazımız var. Yüzde 85 nüfusumuzun doğal gaza erişimi sağlanmış durumda. Ama hedefimiz, bütün vatandaşlarımızın bu hizmetten, bu konforlu ve daha rahat yakıttan istifade edebilmelerini sağlamaktır," dedi.

Bakan Bayraktar, AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, Malatya'nın 6 Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen şehirlerden biri olduğunu belirtti. Depremin ardından şehri yeniden inşa etmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı. "Hak sahiplerine on binlerce yerleşim yeri teslim edildi. Onlar oraya oturmaya başladılar. Ama düşünün ki, o bölgelerde elektrik ve doğal gaz hizmeti götüremedik. Bunun elbette ki karşılık bulması mümkün değil," dedi.

Bayraktar, Türkiye'de doğal gaz dağıtımını artırmak için hedeflerinin net olduğunu, tüm vatandaşların bu hizmetten yararlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Malatya'da elektrik şebeke hattının yenilenmesi gerektiğini belirten Bayraktar, "Elektrik tüketimimiz her anlamda arttı. Yenileme çalışmaları sadece Malatya için değil, Türkiye genelinde geçerli. Büyük bir dönüşüm sürecine giriyoruz," şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, 2026-2030 dönemine ilişkin planlamalarda, depremin etkilerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduracaklarını ifade etti. Özellikle depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede, elektrik ve doğal gaz altyapısının iyileştirilmesi için kapsamlı projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı