Bahçesaray'da taşımalı eğitime 31 Aralık 2025 Çarşamba günü 1 gün ara
Kaymakamlık duyurusu ve gerekçe
Van'ın Bahçesaray ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "İlçemizde yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesi nedeniyle 31 Aralık 2025 Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Kaymakamlığın duyurusunda belirtilen yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ tehlikesi, taşımalı eğitimdeki ulaşım güzergâhlarında risk oluşturabileceği için önlem olarak ara verilmesi kararı alındı.
Bu tür geçici eğitim durdurma kararları genellikle öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve ulaşım altyapısındaki tehlikelerin azaltılması amacıyla uygulanır. Velilerin ve ilgili kişilerin resmi duyuruları takip etmeleri ve yeni bir bilgilendirme gelene dek planlı seyahatleri gözden geçirmeleri önerilir.
VAN'IN BAHÇESARAY İLÇESİNDE OLUMSUZ HAVADAN DOLAYI TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN SÜRE İLE ARA VERİLDİ.