Bahçelievler'de binlerce vatandaşa aşure ikramı

Bahçelievler Belediyesi, Aşure Günü'nde Mehdiye Camii'nde hazırlanan aşureleri binlerce vatandaşa ikram etti; Başkan Hakan Bahadır etkinlikte yer aldı.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 20:49
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 21:16

Bahçelievler'de binlerce vatandaşa aşure ikramı

Bahçelievler'de binlerce vatandaşa aşure ikramı

Etkinlik ve amaç

Bahçelievler Belediyesi, Aşure Günü dolayısıyla Bahçelievler Mehdiye Camii'nde hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti. Programa katılanlar arasında Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da yer aldı.

Etkinlik, belediyenin Muharrem ayının taşıdığı anlamı vurgulama ve toplumsal dayanışmayı pekiştirme hedefiyle gerçekleştirildi. Belediye yetkilileri, aşurenin farklı tatların aynı kazanda buluşmasıyla oluşan bir bereket simgesi olduğunu belirtti.

Başkanın değerlendirmesi

Hakan Bahadır programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Muharrem ayı, bizlere sabrı, paylaşmayı, kardeşliği ve birliğimizi hatırlatan mübarek bir aydır. Aşure ise farklı tatların aynı kazanda buluşarak berekete dönüşmesidir. Bu yönüyle aşure, toplumumuzun zenginliğini, birlikte yaşama kültürümüzü ve kardeşliğimizi en güzel şekilde temsil eder. Kerbela, adaletin, doğruluğun ve insan onurunun savunulduğu büyük bir direnişin sembolüdür. Hz. Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Bizler de Bahçelievler Belediyesi olarak bu güzel geleneği yaşatmak, komşularımızla aynı sofranın bereketini paylaşmak ve gönüllerimizi aynı muhabbet etrafında buluşturmak istedik. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin"

Özetle, etkinlik hem dini ve kültürel bir geleneğin yaşatılmasına hizmet etti hem de yerel düzeyde dayanışma ve paylaşımın teşvik edilmesine katkı sundu.

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ, MUHARREM AYININ 10. GÜNÜ İDRAK EDİLEN AŞURE GÜNÜ DOLAYISIYLA BAHÇELİEVLER...

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ, MUHARREM AYININ 10. GÜNÜ İDRAK EDİLEN AŞURE GÜNÜ DOLAYISIYLA BAHÇELİEVLER MEHDİYE CAMİİ’NDE VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNDU.

PROGRAMA KATILAN BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI HAKAN BAHADIR, VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELEREK...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.