bahçelievler'de 45. bisiklet çekilişi gerçekleşti
Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen 45. Bisiklet Çekilişi ve Dağıtım Töreni, Hürriyet Mahallesi Orhan Ayhan Parkı'nda yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan başvurular arasından kura ile belirlenen 100 çocuk tören kapsamında bisikletlerine kavuştu. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, çocuklar ve aileleri yoğun katılım gösterdi.
etkinlik ve başvuru süreci:
Belediyenin her ay sürdürdüğü bisiklet dağıtımı programı kapsamında gerçekleştirilen törende çocuklar bisikletlerini teslim alırken aileler de organizasyona ilgi gösterdi. Başvurular sosyal medya kanalları üzerinden yapıldı ve hak kazananlar kura yöntemiyle belirlendi. Belediye, dağıtımın çocukları spora yönlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ve açık havada daha fazla zaman geçirmelerini teşvik etmek amacı taşıdığını vurguladı.
başkanın mesajı ve proje hedefleri:
Başkan Hakan Bahadır etkinlikte yaptığı konuşmada projenin sürecine ilişkin bilgi verdi ve hedeflerini aktardı. Bahadır, bunun belediyenin 45. dağıtımı olduğunu, uygulamanın yaklaşık dört yıldır devam ettiğini belirtti: '45 aydır yapıyoruz. Bugün dağıttığımızla birlikte 4 bin 500 olacak.' Ayrıca il valisi ve bakanlıklardan gelen katkılarla 2 bin 71 bisiklet daha dağıtıldığını; toplamda ise 6 bin 571 bisiklet dağıtıldığını söyledi.
Başkan Bahadır ayrıca kentin yeni yeşil alan projelerine değindi. Tavukçu Deresi ve Kemal Sunal Caddesi çevresinde yapılacak gölet ve park düzenlemelerinden söz ederek Mete Gazoz Parkı'ndan ileriye doğru yeni düzenlemelerin planlandığını ifade etti. Konuşmasında ayrıca 'bahçelievler'de ikamet eden, kriterlere uyan, ihtiyaç sahibi her aileye aylık 10 bin lira destekte bulunacağız' açıklamasında bulundu.
Etkinlikte söz alan veliler ve çocuklar da mutluluklarını dile getirdi. Bisiklet kazanan Ayşe Keser, başvurularını belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yaptıklarını ve ailece çok sevindiklerini belirterek, 'Bize çıktı. Çok mutlu olduk ve teşekkür ediyoruz' dedi. Kazanan çocuklardan Ömer Hamza Keser ise annesine ve belediyeye teşekkür ederek çevrede bisiklet turlarına çıkmayı planladığını söyledi.
Belediyenin düzenli dağıtım programı, hem bireysel hareketliliği teşvik etmeyi hem de çocukların erken yaşta spor ve açık hava alışkanlıkları edinmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Program yetkilileri, ilerleyen aylarda da benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI HAKAN BAHADIR, TÖRENDE KONUŞMA YAPTI