DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.353,6 -0,14%

Bahçeli: Süveyda'dan Kuzeye Açılacak Koridor Suriye’nin Bölünmesi Anlamına Geliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süveyda'dan açılacak koridoru, Suriye'nin bölünmesi ve Türkiye'nin hedef alınması olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 18.07.2025 18:02
Güncelleme Tarihi: 18.07.2025 18:02

Bahçeli: Süveyda'dan Kuzeye Açılacak Koridor Suriye’nin Bölünmesi Anlamına Geliyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatışmaların yoğunlaştığı Süveyda bölgesinden kuzeye açılacak koridor hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, bu koridoru 'şeytan koridoru' olarak tanımladı ve Suriye’nin bölünmesine, Türkiye’nin hedef alınmasına yönelik bir teşebbüs olarak değerlendirdi.

Bahçeli, parti toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin güvenliği açısından bu tür girişimlerin son derece hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu durumun uluslararası siyasi ilişkileri de derinden etkileyebileceğine dikkat çekti.

MHP liderinin açıklamaları, Suriye’deki iç savaş ve bölgedeki gelişmeler üzerine artan endişeleri de gündeme getirmiştir. Bahçeli'nin bu yorumları, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı