Bahçeli, TBMM'de İsrail'e karşı uluslararası müdahale çağrısı yaptı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Bahçeli, Birleşmiş Milletler'in acil olarak kuvvet kullanmasını ve suçluların yargı önüne çıkarılmasını talep etti. Bahçeli, "İsrail'in savaşı bölgeye yayma hamleleri, Türkiye ve mazlum milletler için ciddi bir güvenlik tehdididir." ifadelerini kullandı.
Ulusal Birlik ve Direniş Vurgusu
Bahçeli, geleceğin yalnızca hak edenlerin çabasıyla aydınlanacağına dikkat çekerek, Türkiye'nin milli birliğini muhafaza etmenin önemini vurguladı.
Bahçeli, "Asıl meselenin ufkun ötesini görebilmek olduğunu belirterek, bu şekilde fırsatları yakalayabileceğimizi vurguladı. "Aziz Atatürk'ün "Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir." şeklindeki sözünü hatırlatmayı gerekli buluyorum." şeklinde konuştu.
Ekonomik Zorluklar ve Adalet Çağrısı
Ekonomik büyümenin önemine değinen Bahçeli, zeminden kopan bir büyümenin getireceği sonuçlara dikkat çekerek, "İsrail'in geçici varlığının bir cinayet makinesine dönüştüğünü ve uluslararası hukukun göz ardı edildiğini" ifade etti. Bahçeli, uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini belirtip, İslam ülkelerinin ahlaki tutum almasının zaruri olduğunu vurguladı.
CHP ve Normalleşme Üzerine Eleştiriler
Bahçeli, CHP'nin tutumunu eleştirerek, "Normalleşme arayışları, geçmişte sağlıklı bir şekil almıştır. Ancak şimdi toplumsal huzuru tehdit eden bir durum var." dedi. Ayrıca, parti içindeki muhalefet tutumlarının Türk milletinin çıkarlarıyla çeliştiğini ifade etti.
Bölgesel Güvenlik ve Huzur Teması
Son olarak, Bahçeli, Orta Doğu'daki çatışmaların tehlikeli bir boyuta ulaştığını, bölge ülkelerinin ortak bir direniş hattı oluşturması gerektiğini savundu. "İsrail'in eylemleri tarihi bir hezimetle sonuçlanmalıdır." diyerek, bağımsız bir Filistin devleti çağrısında bulundu.
Bahçeli, "Devlet millettir ve millet devlettir. İkisini ayırmak, büyük bir yanlıştır." dedi ve Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin gerekliliğini vurguladı.
Son olarak, Bahçeli, tüm bu tehditlere karşı mücadele etmenin zamanının geldiğini belirterek, "Önce ülkem, milletim, sonra partim ve ben prinsipfini yine hatırlatmak istiyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.