MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçilme şartı olan 50+1’le ilgili açıklamalarını muhalafetin farklı yorumlamasına üstü kapalı yanıt veren Bahçeli, “İhanetin dışında huzurlu liman arayanların tek çaresi MHP ve cumhur ittifakıdır. İnsan üstü bir gayretle çalışıyor ve hazırlık yapıyoruz. Milletimizi karanlığa çekmeye çalışanların ipliğini pazara çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaset kofluğunu mahalli idarelerden atmak için yanıp tutuşuyoruz. 14-28 Mayıs’taki başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında denge ve uyum olsun istiyoruz.” diye konuştu.
CHP-HEDEP-PKK ÜÇGENİ
Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tartışılan açıklamalarına da sert tepki gösterdi.
Bahçeli, “CHP genel başkanının Türkiye’de herkes eşittir fakat daha az eşittir açıklaması bölücü güruhun yansımasıdır. Kürt kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu iddia etmek suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hakka sahip vatandaşlarımızdır bizim can beraberimizdir. Fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür. Vatandaşımıza her kapı açık değil midir? Vali, Başbakan, hatta cumhurbaşkanı olmadı mı? CHP’ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadı mı?” dedi. Bahçeli, CHP’ye tavsiyede bulunarak, “CHP genel başkanına tavsiyem ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e derhal katılmalarıdır. HEDEP demek CHP demektir. CHP ile PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır. Cumhur ittifakı İstanbul’da zilleti sallayıp indirecektir. Ankara’da Allah’ın izni ile son verecektir. CHP genel başkanı kulağını Kandil’e verdiği sürece hüsran ve hezimetten kurtulamayacak.” ifadelerini kullandı.
İMAMOĞLU’NA PASLI MÜHÜR GÖNDERMESİ
Bahçeli, Özel’in, “Ekrem Bey İstanbul’a mühürlü” sözüne de yanıt vererek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı. Bahçeli, “Ne CHP ne İP ne HEDEP karşımızda tutunamayacaklardır. Her şeyden önce Türkiye anlayışı ile huzur olacağız, müjde olacağız, teselli olacağız, kudret olacağız, çözüm olacağız, şifa olacağız. CHP Genel Başkanı demiş ki; ‘Ekrem Bey İstanbul’a mühürlü.’ Biz o paslı mührü kazıyıp söküp atmayı da inşallah başaracağız.” dedi.