182 Kız Öğrenci İcazetini Aldı
Bağcılar'da hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 182 kız öğrenci, düzenlenen törenle icazet belgelerini aldı. Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, hafızlık icazet merasiminin Göztepe Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildiği bildirildi.
İslam'ın Yaygınlaştırılması Teması
Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, kurumun Kur'an'a hizmet ve hafızlık eğitimine büyük önem verdiğini belirterek, Hazreti Peygamberin sünneti çerçevesinde hafız yetiştirmeye devam ettiklerini ifade etti.
Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Kur'an-ı Kerim okumayı iki şekilde etkili gördüğünü dile getirerek, bu etkinin biri okunduğu anda belirirken, diğerinin ise hayat boyu sürdüğünü anlattı.
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de hafızlık yapan öğrencileri tebrik ederek, onların İslam'ın yayılmasına vesile olacak bireyler olması temennisinde bulundu. Özdemir, "Biz, her zaman İslam'ın yaygınlaştırılması konusunda destek veren bir belediye olmayı sürdüreceğiz" dedi.
Öğrencilere ve Hocalara Teşekkür
İlçe Müftüsü Ömer Kayhan, hafız kelimesinin "koruyan" anlamına geldiğini ifade ederek, öğrencilerin hafızlıklarını son nefeslerine kadar korumaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu süreçte emek veren hocalara ve öğrenci ailelerine de teşekkür etti.
Törende, Kirazlı Kız Kur'an Kursu, Hz. Osman Kız Kur'an Kursu, Bilal-i Habeşi Kur'an Kursu, İbrahim Ethem Kız Kur'an Kursu, Yeşilbağ Ulu Camii Kız Kur'an Kursu ve Seyit Çavuş Kur'an Kursu'nu başarıyla tamalayan 182 kız öğrenciye icazet belgeleri ve ödülleri takdim edildi.
Bağcılar'da hafızlık eğitimini tamamlayan 182 kız öğrenci, icazet belgelerini törenle aldı. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut (sol 4), Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun (sol 6), Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir (sol 8) ve Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan (sağ 8) katıldı.
Bağcılar'da hafızlık eğitimini tamamlayan 182 kız öğrenci, icazet belgelerini törenle aldı. Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut (sol 4), Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun (sol 6), Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir (sol 8) ve Bağcılar İlçe Müftüsü Ömer Kayhan (sağ 8) katıldı.