bağcılar'da 120 okulun bahçesi geleneksel oyunlarla renklendi

Bağcılar Belediyesi, 2026-2027 öncesi 120 devlet okulunun bahçelerini temizleyip sek sek, yağ satarım ve mendil kapmaca gibi oyun alanlarıyla renklendirdi.

Yayın Tarihi: 04.09.2026 09:57
Güncelleme Tarihi: 04.09.2026 10:09

bağcılar'da 120 okulun bahçesi geleneksel oyunlarla renklendi

Bağcılar'da okullar yeni döneme renkli bahçelerle hazırlanıyor

Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Bağcılar'daki okul bahçelerinde kapsamlı bir temizlik ve renklendirme çalışması yapıldı. Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen uygulama kapsamında okul bahçelerine hem çevre düzenlemesi hem de çocukların teneffüslerde daha fazla sosyalleşmesini sağlayacak oyun alanları çizildi.

çalışmanın kapsamı:

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü planıyla ilçedeki 120 devlet okulunun bahçesinde yıkama, çevre düzenleme ve boyama işlemleri gerçekleştirildi. Okul duvarlarında boyama çalışmaları yapıldı, bahçeler renklendirilerek çocukların kullanabileceği alanlar oluşturuldu. Ayrıca çevrede bulunan konteynerler dezenfekte edilerek hijyen tedbirleri alındı.

geleneksel oyunlar ön planda:

Çalışmada özellikle geleneksel çocuk oyunlarına ağırlık verildi; bahçelere yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, sek sek, yakan top ve üç taş gibi oyun grupları çizildi. Amaç, skolevlilerinin teneffüslerde daha eğlenceli ve sosyal etkinlikler geçirmesini sağlamak olarak açıklandı.

belediye yetkilisinin açıklaması:

Bağcılar Belediyesi Temizlik Amiri Gökhan Yılmaz yapılan çalışmayı özetleyerek, sadece cadde ve sokak temizliğiyle sınırlı kalmadıklarını, ilçe genelindeki okullara da düzenli boya ve temizlik desteği sağladıklarını belirtti. Yılmaz, okullarda çocukların oyun oynayabileceği alanlar oluşturduklarını, bahçe ve duvar boyama ile yıkama çalışmalarının yanı sıra konteyner dezenfeksiyonuna kadar çeşitli hijyen uygulamaları yaptıklarını ifade etti.

Yılmaz ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü adına tüm öğrencilere ve öğretmenlere 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının başarılı bir yıl olmasını dilediklerini söyledi.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONUNUN AÇILMASINA KISA BİR SÜRE KALA BAĞCILAR’DAKİ OKULLARIN BAHÇELERİ...

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONUNUN AÇILMASINA KISA BİR SÜRE KALA BAĞCILAR’DAKİ OKULLARIN BAHÇELERİ RENGARENK OLDU. BAĞCILAR BELEDİYESİ’NCE OKULLARIN BAHÇELERİNE ARALARINDA ‘YAĞ SATARIM BAL SATARIM’, ‘MENDİL KAPMACA’ VE ‘SEK SEK’ GİBİ GELENEKSEL OYUNLARIN DA OLDUĞU OYUN GRUPLARI ÇİZİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.