Bağ evinde duygulandıran görüntüler:
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir bağ evinde yaşanan olay, çevredeki kişileri duygulandırdı. İddiaya göre, yerde yatan dişi hindi hayatını kaybetti; bunu gören erkek hindi yanına koştu ve bir süre ayrılmadı.
Erkek hindi, dişi hindiyi uyandırmak için defalarca dürttü ve başından uzaklaşmadı. Bu çabalar sonuç vermedi ancak hayvanın ısrarcı hali, izleyenlerde üzüntü ve şaşkınlık uyandırdı.
Görüntülerin kaydedilmesi ve tepki:
O anlar, bir yakının cep telefonuyla kaydedildi. Videoda erkek hindinin dakikalarca başından kalkmadığı, zaman zaman dürterek tepki beklediği görülüyor. Görüntüler sosyal çevrede paylaşıldı ve kısa sürede dikkat çekti.
Olayla ilgili belirtilenlerin tamamı görsel kayıtlarla destekleniyor; yetkililer veya hayvan sahiplerinden farklı bir açıklama bulunmuyor. Bağ evi sakinleri ve görüntüleri izleyenler, hayvanların bağlanma ve tepki verme biçimlerinin insanlarda empati uyandırdığını belirtti.
Erkek hindinin dakikalarca başında beklemesi ve ceset hâlindeki dişi hindinin yanındaki davranışları, kayıtlarda net biçimde yer alıyor.
GAZİANTEP'İN İSLAHİYE İLÇESİNDE ERKEK HİNDİ, VEFAT EDEN DİŞİ HİNDİYİ DAKİKALARCA UYANDIRMAYA ÇALIŞTI. DUYGULANDIRAN O ANLAR İSE CEP TELEFONU KAMERASINA YANSIDI.