Azerbaycan'dan Karabağ'a operasyon: 4 polis şehit olmuştu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzeni yeniden sağlamak amacıyla "antiterör operasyonu" başlatıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.09.2023 22:51
Güncelleme Tarihi: 19.09.2023 22:51

Azerbaycan'dan Karabağ'a operasyon: 4 polis şehit olmuştu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi amacıyla "antiterör operasyonu" başlattığını duyurdu. Karabağ'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından anayasal düzeni yeniden sağlama gerekliliğine vurgu yapıldı.

4 ŞEHİT OLDUĞU AÇIKLANDI

Operasyonla ilgili bilgiler paylaşılırken, Karabağ'da Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi çalışanlarının mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiği, ardından polis aracının geçişi sırasında meydana gelen bir mayın patlaması sonucu 4 polisin şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, polis aracının patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin yanı sıra yaralanan 5 kişinin hastaneye sevk edildiğini ve terör eylemi olarak değerlendirilen bu olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan sınırındaki durumun stabil olduğu ve Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin bulunmadığı belirtildi.

azerbaycan

TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonu hakkında bilgi verildi ve Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğu ifade edildi.

RUSYA'DAN AZERBAYCAN AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Karabağ'da artan gerilim nedeniyle endişe duyduklarını ve taraflara kan dökülmesini durdurma çağrısı yaptıklarını açıkladı. Zaharova, "Rusya Karabağ konusunda Azerbaycan ile de iletişim halinde. Yakında bir bildiri yayınlayacağız. Karabağ'da tansiyonun yükselmesinden endişe duyuyoruz. Taraflara kan dökülmesini durdurma çağrısı yapıyoruz." şeklinde konuştu. 

azerbaycan-operasyon

ERMENİSTAN'DA DARBE ÇAĞRILARI BAŞLADI

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'da çeşitli kaynaklar tarafından darbe çağrılarının yapıldığını belirtti. Paşinyan, Azerbaycan güçlerinin Karabağ'daki nüfus merkezlerini ele geçirmeye çalıştığını ve Karabağlı ayrılıkçılarla temas halinde olduklarını açıkladı. Ayrıca BM Güvenlik Konseyi ve Rus Barış Gücü askerlerinin durumu istikrara kavuşturmasını beklediklerini ifade etti.

Ermenistan, Azerbaycan'ı Karabağ'da etnik temizlik yapmaya kalkışmakla suçladı. Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların sözcüsü, Azerbaycan güçlerine karşı direniş gösterdiklerini belirterek, Azerbaycan güçlerinin Karabağ bölgesinin içlerine doğru ilerlemeye çalıştığını ve sivil halk arasında can kayıpları yaşandığını açıkladı. 

AB'DEN KINAMA GECİKMEDİ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Karabağ'daki askeri gerilimi kınadığını belirterek, Azerbaycan'ın askeri faaliyetlerini durdurma çağrısında bulundu. Borell, "Azerbaycan'ın mevcut askeri faaliyetlerini durdurması yönünde çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. azerbaycan-operasyon-baslatti

OPERASYON SİLAHLI GRUPLAR TESLİM OLUNCAYA KADAR DEVAM EDECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonunun sona erdirilmesi için Ermeni silahlı gruplarının teslim olması ve yasa dışı rejimin kendi kendini feshetmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde operasyonun devam edeceğini açıkladı.

Yapılan açıklamalarda, "Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, ülkemizin Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni vatandaşların temsilcileriyle Yevlah şehrinde görüşmeye hazır olduğunu beyan ediyor. Ancak terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasa dışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahlarını teslim etmesi ve yasa dışı rejimin kendini feshetmesi gerekiyor. Aksi takdirde terörle mücadele tedbirleri sonuna kadar sürdürülecektir." şeklinde ifadeler kullanıldı. 

Bu gelişmelerle birlikte Karabağ'daki bölgesel gerilim yeniden tırmanırken, uluslararası toplum da endişeyle takip ediyor. 

Yazar
EDİTÖR

admin