Ayvalık'ta AIMA müzik festivali Cunda Adası'nda açıldı, kent sanatına canlılık kattı

AIMA Müzik Festivali, Cunda Adası'ndaki Alev-Halis Komili Evi'nde açılarak Ayvalık'ta sanatseverlere müzik dolu, tarihi doku ile iç içe bir gece sundu.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 22:15
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 22:15

Ayvalık'ta AIMA müzik festivali Cunda Adası'nda açıldı, kent sanatına canlılık kattı

Ayvalık'ta AIMA müzik festivali Cunda Adası'nda açıldı, kent sanatına canlılık kattı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, kültür ve sanat takvimine bir etkinlik daha ekleyerek sanatseverleri bir araya getirdi. Bu yılki AIMA Müzik Festivali açılışı, Cunda Adası'ndaki Alev-Halis Komili Evi'nde düzenlenen özel konserle yapıldı ve kent merkezinin tarihi dokusuyla uyumlu bir akşam yaşandı.

Açılış konserinde sahneler ve atmosfer:

Açılış programında birbirinden değerli sanatçılar sahne alırken, dinleyiciler sakin ada atmosferinde müziğin farklı renklerini deneyimledi. Konser, Ayvalık'ın sokakları ve mekanlarıyla bütünleşen bir performans niteliği taşıdı; mekanın tarihî ambiyansı, sunulan programla organik bir bütünlük oluşturdu. Sanatseverler için hem görsel hem işitsel açıdan öne çıkan anlar kaydedildi.

Belediye başkanının mesajı:

Programa eşi Canan Ergin ile katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin kentin kültür yaşamına katkısına vurgu yaptı. Başkan Ergin, AIMA'ya, Prof. Dr. Filiz Ali'ye ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ayvalık'ta sanatın ve müziğin eşsiz atmosferine bir kez daha tanıklık ettik" ifadelerini kullandı ve buluşmaların süreceğini belirtti.

Festivalin açılışı, Ayvalık'ın uluslararası kültür ve sanat etkinlikleri arasındaki yerini güçlendirmeye devam edeceğinin işareti oldu. Yerel dokuyla kurulan ilişki ve katılımcıların ilgisi, etkinliğin kentin kültürel yaşamına uzun soluklu katkılar sunma potansiyelini ortaya koydu.

AIMA MÜZİK FESTİVALİ'NİN AÇILIŞI, CUNDA ADASI'NDAKİ ALEV-HALİS KOMİLİ EVİ'NDE DÜZENLENEN ÖZEL...

AIMA MÜZİK FESTİVALİ'NİN AÇILIŞI, CUNDA ADASI'NDAKİ ALEV-HALİS KOMİLİ EVİ'NDE DÜZENLENEN ÖZEL KONSERLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.