Ayşenur Ezgi Eygi'nin Cenazesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni, Didim Merkez Camisi önünde gerçekleştirildi.
Yoğun Katılım ve Güvenlik Önlemleri
Eygi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Altınkum Mahallesi'ndeki baba evinden alınarak Merkez Camisi'ne getirildi. Cenaze töreni, katılımcıların yoğunluğu nedeniyle caminin önündeki Cumhuriyet Caddesi'nde yapıldı. Törende dev Türk bayrakları asılırken, alanda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.
Cenaze Töreninde Duygusal Anlar
Cenaze sırasında bazı vatandaşların Filistin bayrağı taşıdığı gözlemlenirken, "Kahrolsun İsrail" sloganları da atıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, burada yaptığı konuşmada, tüm insanlığın başsağlığı dilediğini ifade etti.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Açıklamaları
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ayşenur'un artık tüm milletin evladı olduğunu belirtti ve onun katillerinin uluslararası mahkemelerde hesaba çekileceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu olaydan itibaren gerekli müdahaleleri yaptığına dikkat çekti.
Kurtulmuş, "Cenabı Allah bu milleti, inşallah Ayşenur evladımızın açtığı bu yolda Filistin davasını da sahiplenerek birlik beraberlik içinde hareket etmeyi nasip etsin" dedi.
Cenaze Törenine Katılım
Cenaze merasimine, Eygi'nin aile üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve birçok siyasi lider ile milletvekilleri katıldı. Ayrıca, çok sayıda ulusal ve uluslararası basın mensubu cenazeyi canlı yayınla takip etti.
Konuşmaların ardından Eygi'nin naaşı, duygu dolu anlarla Asri Mezarlığa doğru taşındı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı Aydın'ın Didim ilçesindeki Didim Asri Mezarlığı’nda defnedildi.