Ayşe Ceylan Topçu’nun ilk kitabı büyük ilgi gördü
Diyarbakırlı yazar Ayşe Ceylan Topçu’nun ilk öykü kitabı "Yüzünü Güneşe Dön" okurlarla buluştu. Kitap, yayımlandığı ilk saatlerde binlerce okura ulaşırken, düzenlenen imza etkinliğinde de yüzlerce kişi bir araya geldi.
İmza gününe katılan çok sayıda okur, kitaplarını imzalatmak ve yazarla sohbet etmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinlik boyunca okuyucuların ilgisi dikkat çekerken, birçok kişi kitabın akıcı anlatımı ve etkileyici öyküleriyle beğeni topladığını ifade etti.
Yazarın sözleri
İlk kitabıyla okurların karşısına çıkan Ayşe Ceylan Topçu, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi: "Bu benim ilk kitabımdı. Bu topraklardan belirli bir süre uzaklaşmış olsam bile, ruhum yine bu topraklarda ve yazdığım her öyküde, her kelimede. Kitabım bu coğrafyanın sesi, bu coğrafyanın ruhu olduğunu söyleyebilirim. Kitabımı Diyarbakır’a emanet ediyorum. Sevgiyle kucaklıyorum okurlarımı. İsterim ki kitabımı okuyan okurlar kitaptan bir cümle, bir ses, bir iz kendilerinden bulsunlar. Bu benim için en büyük mutluluk olacaktır".
Gelecek planları
Topçu, sonraki hedefleriyle ilgili olarak şunları ifade etti: "Bundan sonra tekrar öykü yazmaya devam edeceğim. Öykülerle ilgili kadın üzerinden, ötekilik üzerinden olur veyahut Dünya’da dışlanmış, yok sayılan sistem üzerinden var edilmesi gerekenler üzerinden yazmak istiyorum. Dünya’da 3 büyük kötülük olduğunu; biri türcülük, biri cinsiyetçilik ve bir diğeri ırkçılık. Bunların karşısında duracağım, tüm metinlerimi de bunlardan ilham alarak ve esinlenerek yazacağım bundan sonra."
Ayşe Ceylan Topçu’nun ilk kitabı büyük ilgi gördü