aydınlıkevler’de üç bölgede kentsel dönüşümle modern yaşam alanları inşa ediliyor

Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler’de Namık Kemal Caddesi, Papatya Sokak ve Eski Terminal karşısında riskli yapıları yıkarak modern konutlar inşa ediyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2026 15:08
Güncelleme Tarihi: 27.08.2026 15:08

aydınlıkevler’de üç bölgede kentsel dönüşümle modern yaşam alanları inşa ediliyor

Aydınlıkevler’de dönüşüm üç ayrı noktada hızlandı

Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Mahallede Namık Kemal Caddesi, Papatya Sokak ve Eski Terminal karşısındaki alanlarda yürütülen projelerle ömrünü tamamlamış, riskli yapılar kaldırılıyor ve yerlerine modern, depreme dayanıklı yaşam alanları kazandırılıyor.

uygulama alanları ve planlanan yapılaşma:

Projeler kapsamında Namık Kemal Caddesi’nde 1 blok, 72 daire, Papatya Sokak’ta 2 blok, 112 daire ve Eski Terminal karşısında ise 7 blok, 175 daire inşa edilecek. Bu müdahaleler, bölgenin fiziksel görünümünü yenilerken ana ulaşım güzergâhlarının estetiğini ve kent girişinin görünümünü de iyileştirecek.

Papatya Sokak’ta yürütülen yıkım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, alanlarda etap etap ilerlediklerini ve ilk etabın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, Papatya Sokak’ta dokuz binanın kaldırıldığını ve bunun 112 modern dairenin yapımına zemin hazırladığını belirtti.

başkanın değerlendirmesi ve sürecin hukuki altyapısı:

Palancıoğlu, kentsel dönüşümün hızlanmasında ilgili mevzuat ve düzenlemelerin önemine vurgu yaptı: "Kentsel dönüşüm sürecini kolaylaştıran yasaların çıkması, talimatların verilmesi, yönetmeliğin çıkması, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlandı." Başkan ayrıca belediyenin bugüne dek birçok alanda 8 bin 500'ün üzerinde daire ürettiğini, ekiplerin gece gündüz çalıştığını ve sürecin vatandaşların desteğiyle daha da hızlanacağını ifade etti.

Eski Terminal karşısında temel atma töreni gerçekleştirilen alanda da eski blokların yıkıldığı ve yerine altı katlı yeni yapıların yükseleceği bildirildi. Palancıoğlu, bu çalışmanın şehrin batıdan girişini ve Düvenönü yönüne geçişi güzelleştireceğini vurguladı ve Aydınlıkevler’in eskiden olduğu gibi yeniden parıltılı günlerine dönmesini hedeflediklerini söyledi.

Projeler, hem mekânsal iyileşme hem de deprem güvenliği açısından bölge sakinlerine daha nitelikli yaşam koşulları sunmayı amaçlıyor. Belediye yetkilileri, hak sahipleriyle yapılan anlaşmaların ardından etapların hızla devam edeceğini bildirdi.

Mahalle muhtarı Mustafa Uysal da yürütülen dönüşüm çalışmasından vatandaşların memnuniyet duyduğunu belirterek Başkan Palancıoğlu ve ekibine teşekkür etti.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ; AYDINLIKEVLER MAHALLESİ’NDE TOPLAM 3 BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KENTSEL...

MELİKGAZİ BELEDİYESİ; AYDINLIKEVLER MAHALLESİ’NDE TOPLAM 3 BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.