Aydın trafiğini rahatlatacak Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı çalışmaları sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yürütülen Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı Projesinde önemli bir aşama daha geride bırakıldı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, köprülü kavşak bölgesindeki fore kazık imalatlarının tamamlandığını ve zemin iyileştirme çalışmalarının planlanan takvim çerçevesinde devam ettiğini açıkladı.
yapılan işler ve sayısal ilerleme:
Başkan Çerçioğlu, projenin altyapı safhasında yürütülen çalışmalara ilişkin rakamları paylaştı. Projede başlatılan zemin iyileştirme kapsamında yer alan 344 plastik destek kazığının 130 tanesi tamamlandı. Projenin kilit noktalarından olan Tabakhane Köprüsünde ise toplam 78 fore kazığın 41 tanesi bitirildi. Ayrıca köprülü kavşak bölgesindeki tüm fore kazık imalatlarının tamamlandığı vurgulandı.
etki, hedefler ve sonraki adımlar:
Yetkililer, tamamlanan altyapı çalışmalarının kent içi trafik akışına olumlu yansıyacağını ve proje tamamlandığında ulaşım konforunda gözle görülür bir iyileşme sağlanmasının hedeflendiğini belirtiyor. Mevcut aşamada zemin iyileştirme ve kalan destek kazıklarının yerleştirilmesi gibi çalışmalar hızla sürdürülüyor; ekipler projenin takvimine uygun ilerlemeyi hedefliyor. Başkan Çerçioğlu, Aydın için projeyi öncelikli hizmet olarak gördüklerini ve vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Belediye yetkilileri, projenin diğer etüt, dolgu ve üst yapı çalışmalarına geçildikçe kent ulaşımında rahatlama beklediklerini; sürecin şeffaf ve planlı şekilde yürütüldüğünü açıkladı.
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, KENT ULAŞIMINI RAHATLATACAK YENİ DÖRTYOL KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI PROJESİ'NDE FORE KAZIK İMALATLARININ TAMAMLANDIĞINI, ZEMİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARININ İSE DEVAM ETTİĞİNİ AÇIKLADI.