Aydın Koçarlı’da emekli İlyas Avcı, doğadan topladıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor

Aydın Koçarlı’da yaşayan 61 yaşındaki emekli İlyas Avcı, doğada topladığı kedirgen ve sarmaşıkları yürüyüş yaparak hem sağlığı için hem de ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak için topluyor.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 11:01
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 11:01

Aydın Koçarlı’da emekli İlyas Avcı, doğadan topladıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor

Aydın Koçarlı’da emekli İlyas Avcı, doğadan topladıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor

Aktif yaşam ve dayanışma örneği

İlyas Avcı (61), Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakmar Mahallesinde ikamet ediyor. Emekli olan Avcı, fırsat buldukça doğaya çıkarak yürüyüş yapıyor ve mevsiminde topladığı kedirgen ile sarmaşıkları (kuşkonmaz) mahalledeki ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor.

Diyabet ve kolesterol rahatsızlıkları bulunduğunu belirten Avcı, buna rağmen hayattan kopmadığını ve daha fazla hareket etmeye özen gösterdiğini söylüyor. Doğada vakit geçirmenin kendisi için hem fiziksel hem de moral açıdan önemli olduğunu vurguluyor.

Avcı, topladığı ürünlerin bir kısmını kendisi için ayırdığını, ancak önemli bir bölümünü mahallede evlerinden çıkamayan ya da maddi gücü yetmeyen vatandaşlara ulaştırdığını ifade ediyor. Kendi sözleriyle: "Çıktığımda da mevsimi geldiyse sarmaşık ve kuşkonmaz olarak bilinen kedirgen toplarım. Çok şükür kendime yetecek gelirim var. Topladıklarımın bir kısmını kendim yerim, bir kısmını da mahallemizde dışarı çıkıp toplayamayan ya da almaya maddi gücü yetmeyen insanlara dağıtırım."

Paylaşmanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Avcı, evde oturmak yerine doğaya çıkmayı tercih ettiğini ve bunun kendisini dinç tuttuğunu söylüyor. Avcı, bu alışkanlığın fiziksel hareket sağlamasının yanı sıra toplum içinde karşılık bulmasının da moral verdiğini aktarıyor: "Bu durum hem benim için bir hareket oluyor. Sürekli yürüyüş yapmış oluyorum, evde kalmamış oluyorum. İnsan hareket ettikçe kendini daha iyi hissediyor. Aynı zamanda insanlardan hayır duası alıyorum, bu da beni mutlu ediyor."

Avcı’nın örnek davranışı, aktif yaşam ile toplumsal dayanışma arasında kurduğu bağı ortaya koyuyor ve mahalledeki diğer sakinlere de hareketli bir yaşam sürdürmenin ve paylaşmanın önemine dair somut bir örnek sunuyor.

AYDIN’IN KOÇARLI İLÇESİNDE YAŞAYAN 61 YAŞINDAKİ EMEKLİ İLYAS AVCI DOĞAYA ÇIKARAK TOPLADIĞI...

AYDIN’IN KOÇARLI İLÇESİNDE YAŞAYAN 61 YAŞINDAKİ EMEKLİ İLYAS AVCI DOĞAYA ÇIKARAK TOPLADIĞI KEDİRGEN VE SARMAŞIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE PAYLAŞIRKEN, AKTİF YAŞAMIYLA DA ÇEVRESİNE ÖRNEK OLUYOR.

AYDIN’IN KOÇARLI İLÇESİNDE YAŞAYAN 61 YAŞINDAKİ EMEKLİ İLYAS AVCI DOĞAYA ÇIKARAK TOPLADIĞI...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.