Aydın'ın Efeler ilçesinde Tabakhane Deresi'nde su seviyesi yükseldi

Aydın Efeler'de sağanak yağış sonrası Tabakhane Deresi'nin su seviyesi ve debisi arttı; şehir merkezinde şu ana kadar taşkın veya olumsuzluk yaşanmadı.

Yayın Tarihi: 04.04.2026 16:33
Güncelleme Tarihi: 04.04.2026 16:50

Aydın'ın Efeler ilçesinde Tabakhane Deresi'nde su seviyesi yükseldi

Aydın'ın Efeler ilçesinde Tabakhane Deresi'nde su seviyesi yükseldi

Sağanak yağış derede debi artışına neden oldu

Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’de etkili olan sağanak yağışların ardından Tabakhane Deresi’ndeki su seviyesi yükseldi.

Uzun zamandır sığ olan dere, dağlardan gelen sular ile sokaklardaki mazgallardan dereye akan yağmur sularının birleşmesiyle hareketlendi. Gözlemler, suyun debisinde belirgin bir artış olduğunu gösteriyor.

Yağışlarla birlikte şu ana kadar şehir merkezinde herhangi bir taşkın veya olumsuzluk yaşanmadı. Ayrıca yağan yağmurların bölgedeki doğal kaynakları beslediği ve su rezervlerine katkı sağladığı bildirildi.

AYDIN’IN MERKEZ İLÇESİNDEKİ EFELER’DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YAĞMUR SULARI DEREYİ...

AYDIN’IN MERKEZ İLÇESİNDEKİ EFELER’DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YAĞMUR SULARI DEREYİ COŞTURURKEN, DEREDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ.

AYDIN’IN MERKEZ İLÇESİNDEKİ EFELER’DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN YAĞMUR SULARI DEREYİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.