DOLAR
43,02 0%
EURO
50,44 -0,01%
ALTIN
5.984,94 0,02%
BITCOIN
3.879.138,7 -0,59%

Aydın Efeler gişelerinde tağşiş zeytinyağı ele geçirildi: bin 632 litre, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL

Efeler gişelerinde durdurulan araçta bin 632 litre, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan tağşiş zeytinyağı ele geçirildi; şüpheli S.C. (22) gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 10:30
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 10:30

Aydın Efeler gişelerinde tağşiş zeytinyağı ele geçirildi: bin 632 litre, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL

Aydın Efeler gişelerinde tağşiş zeytinyağı operasyonu

Aydın-İzmir Otoyolu'nun Efeler ilçesindeki gişelerde düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek istenen tağşiş zeytinyağı ele geçirildi.

Operasyonun ayrıntıları

Edinilen bilgiye göre jandarma ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atabilecek ürünlerin piyasaya sürülmesi yönünde bilgi aldı. Ekipler, otoyol gişelerinde şüpheli aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada yaklaşık bin 632 litre sağlığa zararlı taklit/tağşiş zeytinyağı bulundu. Ürünün piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olarak belirtildi.

Şüpheli ve yasal süreç

Operasyon kapsamında S.C. (22) isimli şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak adli ve idari işlemler başlatıldığı bildirildi.

Bu tür tağşiş ve taklit ürünlerin tespit edilmesi hem halk sağlığı açısından hem de tüketici güveni bakımından önem taşıyor. Yetkililerce yürütülen işlemler, benzer ürünlerin piyasa sürülmesinin engellenmesine yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

AYDIN'IN EFELER İLÇESİ OTOBAN GİŞELERİNDE DURDURULAN ARAÇTA, PİYASA DEĞERE 1 MİLYON 200BİN TL OLAN...

AYDIN'IN EFELER İLÇESİ OTOBAN GİŞELERİNDE DURDURULAN ARAÇTA, PİYASA DEĞERE 1 MİLYON 200BİN TL OLAN TAĞŞİŞ ZEYTİNYAĞI ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.