Aydın'da Kuru İncir Sezonu Başlıyor
Türkiye'nin en önemli kuru incir üretim merkezi olan Aydın'da, 2023 yılı sezonunun ilk ürünü, Germencik Tariş İncir Birliği tarafından sembolik olarak kilogramı 400 liradan satın alındı.
Üreticinin İlk Teslimatı
Germencikli üretici Salih Demir, toplamda 100 kilogram kuru incir teslim ederek sezonun bereketli geçmesini umduğunu ifade etti.
Tariş İncir Birliği'nden Açıklama
Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kacar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk ürününü 400 liradan aldıklarını duyurdu. Kacar, kuraklığa rağmen incirlerin sağlıklı durumda olduğunu belirtirken, bu yıl kalite olarak geçen yılın üzerinde sonuçlar beklediklerini vurguladı.
Hedef: Daha Yüksek Rekolte
Kacar, geçen yıl 3 bin ton incir alımı gerçekleştirdiklerini ve bu yıl hedeflerinin 4 bin 500 ton olduğunu belirtti. Bu yıl rekoltenin artacağına inandıklarını söyleyen Kacar, başta Uzak Doğu, Almanya ve İtalya olmak üzere 35 ülkeye ihracat yaptıklarını aktardı.
Türkiye'de kuru incir üretiminin en önemli merkezi Aydın'da, sezonun ilk ürünü, Germencik Tariş İncir Birliğince kilogramı sembolik olarak 400 liradan satın alındı.
Türkiye'de kuru incir üretiminin en önemli merkezi Aydın'da, sezonun ilk ürünü, Germencik Tariş İncir Birliğince kilogramı sembolik olarak 400 liradan satın alındı.