Aydın'da iki günlük eş zamanlı operasyon 47 aranan şahsı yakaladı

8-10 Ekim 2026'de Aydın'da jandarma tarafından düzenlenen 'Çember-145' operasyonunda iki günde toplam 47 aranan şahıs yakalandı; suç dağılımı ve ceza süreleri paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 12.10.2026 11:07
Güncelleme Tarihi: 12.10.2026 11:07

Aydın'da iki günlük eş zamanlı operasyon 47 aranan şahsı yakaladı

Aydın'da çember-145 operasyonunun sonuçları

Aydın genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, jandarma ekipleri 8-10 Ekim 2026 tarihleri arasında eş zamanlı olarak Çember-145 operasyonu düzenledi. Operasyonların iki günlük safhasında il genelinde toplam 47 aranan şahıs yakalandı.

operasyonun kapsamı:

Yürütülen faaliyetler, önceden planlanan eş zamanlı uygulamalarla, geniş bir alanda gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucu kısa sürede çok sayıda aranan şahsın yakalanması sağlandı. Operasyonun detaylarında, kolluk güçlerinin tarama, kimlik kontrolü ve arama-pratikleri etkin kullanıldı.

yakalananların suç profili ve ceza süreleri:

Yakalananlar arasındaki suç türleri şöyle sınıflandırıldı: 8 kişi hırsızlık, 9 kişi uyuşturucu, 4 kişi yaralama, 4 kişi tehdit, 1 kişi dolandırıcılık, 6 kişi diğer suçlardan ve 15 kişi ise ifadeye yönelik arananlar olarak kayda geçti. Ceza süreleri bakımından değerlendirildiğinde ise yakalanan şahısların 147'sinin 2-5 yıl, 7'sinin 5-10 yıl ve 4'ünün 10-20 yıl arasında hapis cezasıyla arandığı belirlendi.

Jandarma yetkilileri, benzer operasyonların aranan şahısların yakalanması ve kamu güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynadığını belirterek, çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

AYDIN'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 'ÇEMBER-145' OPERASYONU KAPSAMINDA İKİ GÜNDE TOPLAM 47 ARANAN ŞAHIS...

AYDIN'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 'ÇEMBER-145' OPERASYONU KAPSAMINDA İKİ GÜNDE TOPLAM 47 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!