Aydın'da AYBAN test sürüşleri başladı
İzmir-aynı adlı projenin parçası olarak planlanan AYBAN (Aydın Banliyö) hattında test sürüşleri başladı. Devlet Demiryolları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde ilk deneme seferini gerçekleştirerek sistemin son kontrollerini yaptı.
Edinilen bilgilere göre test sürüşü saat 06.00'da İncirliova Garı'ndan başladı. Deneme seferleri İncirliova-Köşk hattında yapılmakta olup, ekipler tarafından gün boyunca ek test seferleri planlanmıştır.
hat güzergâhı ve duraklar
İncirliova ile Köşk arasında hizmet verecek AYBAN hattı, Şehir Hastanesi, Aydın Garı, Tekstil Park, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi, İmamköy, Umurlu ve Aydın Organize Sanayi Bölgesi duraklarından geçerek yolcuya hizmet verecek.
sefer saatleri
İncirliova'dan hareket saatleri: 06.00, 08.00, 09.46, 11.30, 13.16, 15.31, 17.22, 18.59.
Köşk'ten hareket saatleri: 07.15, 08.49, 10.40, 12.20, 14.24, 16.34, 18.19, 20.06.
Cuma günü yolcu taşımacılığına başlayacak olan AYBAN, şehir içi ulaşımını kolaylaştırması ve özellikle öğrenciler, kamu çalışanları ile organize sanayi bölgelerinde çalışan vatandaşlar için önemli bir ulaşım alternatifi sunması bekleniyor.
AYDIN'DA ULAŞIMI RAHATLATMASI BEKLENEN AYBAN (AYDIN BANLİYÖ) TREN HATTINDA TEST SÜRÜŞLERİ BAŞLADI.