Aydın'da 40 kilogramlık kitle çıkarıldı: 67 yaşındaki Leyla Demirkafa ameliyatla sağlığına kavuştu

Aydın'da yaşayan 67 yaşındaki Leyla Demirkafa'nın karnından Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatla 40 kilogramlık kitle çıkarıldı; tedavisi sürüyor.

Yayın Tarihi: 06.06.2026 10:01
Güncelleme Tarihi: 06.06.2026 10:53

Aydın'da 40 kilogramlık kitle çıkarıldı: 67 yaşındaki Leyla Demirkafa ameliyatla sağlığına kavuştu

Aydın'da 40 kilogramlık kitle çıkarıldı: 67 yaşındaki Leyla Demirkafa ameliyatla sağlığına kavuştu

Vaka ve müdahale

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı kırsal Kuyucular Mahallesi ile Kanyaşı Mahallesi arasındaki bir bağ evinde yaşayan Leyla Demirkafa, karnının 1993 yılında ikinci kez anne olduktan sonra şişmeye başlamasıyla ortaya çıkan kitlenin yıllar içinde büyümesi sonucu 170 kiloya ulaştı. Ekonomik yetersizlik ve bilinçsizlik nedeniyle tedavi edilemeyen durum, iki hafta önce medyaya yansıdı.

Haberin ardından Aydın Valisi Dr. Osman Varolın talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek Demirkafa’yı hastaneye sevk etti. İlk değerlendirmede yara ve enfeksiyon odakları giderilip stabilizasyon sağlandı.

Ameliyat ve sonuç

Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Demirkafa’nın karnından, ameliyatı gerçekleştiren Dr. Çağrı Coşkun ve ekibi tarafından yapılan cerrahi girişimle toplam 40 kilogram ağırlığında bir kitle çıktı. Operasyon sonrası hasta yoğun bakım ve ardından servis takibini başarıyla atlattı.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan, hastanın geçen hafta evde sağlık ekipleri tarafından hastaneye getirildiğini, ameliyatın başarıyla tamamlandığını ve durumunun her geçen iyiye gittiğini belirterek, Karnından yaklaşık 40 kilogramlık bir kitle çıktı

Hasta ve yakınlarının durumu

15 yıldır bir çekyat üzerinde yaşama mahkum olduğu belirtilen ve ilk kez yatak yüzü gören 67 yaşındaki Leyla Demirkafa, ameliyat sonrası duygularını dile getirerek kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti. Demirkafa, başta Aydın Valisi Dr. Osman Varol olmak üzere, refakatçi hizmeti sunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Niyazi Kocakaplan ve ameliyat ekibine şükranlarını bildirdi.

Hastanın klinik izlemi ve tedavisi hastane tarafından devam ettiriliyor.

BAŞHEKİM NİYAZİ KOCAKAPLAN VE LEYLA DEMİRKAFA

BAŞHEKİM NİYAZİ KOCAKAPLAN VE LEYLA DEMİRKAFA

BAŞHEKİM NİYAZİ KOCAKAPLAN

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.