Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde Organ ve Doku Bağışı Haftası'nda Farkındalık Standı
Etkinlik ve Amaç
3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında Aydın Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik girişinde bir bilgilendirme ve farkındalık standı açıldı. Etkinlik, organ bağışı konusunda toplum bilincini artırmayı ve bağış sürecine erişimi kolaylaştırmayı amaçladı.
Katılımcılar ve Uygulama
Standın açılışına Başhekim Op.Dr. Niyazi Kocakaplan ve diğer yöneticiler ile birlikte Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr. Özhan Gülen ve koordinatör yardımcısı hemşire Senem Sözer katıldı.
Vatandaşlara organ bağışının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı, bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve organ bağışı yapmak isteyenlerin talepleri alındı. Stand, başvuruların yönlendirilmesi ve halkın sorularının yanıtlanması için doğrudan iletişim imkanı sundu.
Değerlendirme
Hastane yetkilileri tarafından düzenlenen bu çalışma, organ bağışı farkındalığını yerinde artırma ve bağış kayıt süreçlerini kolaylaştırma yönünde planlı bir adım olarak değerlendirildi.
AYDIN’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ