Ayder'de boğa güreşleri sağanak yağışa rağmen başladı

30.'su düzenlenen Ayder Galerdüzü Şenliği'nde sağanak yağışa rağmen başlayan boğa güreşleri, farklı kategorilerdeki çekişmeli karşılaşmalarla ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 27.06.2026 17:09
Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 17:11

Ayder'de boğa güreşleri sağanak yağışa rağmen başladı

Ayder'de boğa güreşleri sağanak yağışa rağmen başladı

Şenlikte ilk gün ve karşılaşmalar

30.'su düzenlenen Ayder Galerdüzü Kültür, Sanat ve Doğa Şenliği, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası Galerdüzü mevkiinde sağanak yağış altında da olsa başladı. Etkinliğin ilk gününde arenaya çıkan boğalar, çeşitli kategorilerde çekişmeli mücadeleler sergiledi.

Karadeniz'in önemli kültürel organizasyonları arasında yer alan etkinlik, bu yıl da boğa sahiplerini ve güreş tutkunlarını bir araya getirdi. Sabah saatlerinde başlayan karşılaşmalar gün boyunca sürdü; izleyiciler zaman zaman yoğun heyecan yaşadı.

Güreş alanında hayvan sahipleri, arenanın çevresinde yerlerini alarak hayvanlarını destekledi. Bölgeyi etkileyen sağanak yağış başlangıçtaki katılımı olumsuz etkiledi; ancak sonrasında açan güneş boğa güreşi tutkunlarını yeniden arenaya çekti.

ŞENLİĞİN İLK GÜNÜNDE BOĞA GÜREŞLERİ HEYECANI YAŞANDI

ŞENLİĞİN İLK GÜNÜNDE BOĞA GÜREŞLERİ HEYECANI YAŞANDI

ŞENLİĞİN İLK GÜNÜNDE BOĞA GÜREŞLERİ HEYECANI YAŞANDI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.