Avusturya'da Üçlü Koalisyon Görüşmeleri Başladı

Avusturya'da ÖVP ve SPÖ arasında süren koalisyon görüşmelerine NEOS da katıldı. Ülkedeki siyasi durum ve koalisyonun detayları ele alınıyor.

Yayın Tarihi: 13.11.2024 04:11
Güncelleme Tarihi: 13.11.2024 04:11

Avusturya'da Üçlü Koalisyon Görüşmeleri Başladı

Avusturya’da merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ve Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) arasında süren koalisyon görüşmelerine Yeni Avusturya Partisi (NEOS) davet edildi. Bu üçlü koalisyon oluşturma çabası, 29 Ekim’deki genel seçimlerde kazanan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile diğer partilerin hükümet kurmak istememesi üzerine başlatıldı.

ÖVP Genel Başkanı ve Başbakan Karl Nehammer ile SPÖ Genel Başkanı Andreas Babler, koalisyon görüşmelerinin ardından düzenledikleri basın toplantısında sürecin gidişatı hakkında bilgi verdiler. Nehammer, ülkenin zorluklarıyla başa çıkabilmek için daha geniş tabanlı bir birliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı ve NEOS’un resmi olarak koalisyon görüşmelerine dahil olduğunu açıkladı. İlk üçlü görüşmenin yarın gerçekleştirileceği belirtildi.

Nehammer, koalisyon görüşmelerinin önemli gündem maddelerinin ekonomik büyüme, refahın korunması, düzensiz göçle mücadele ve eğitim ile sağlık alanındaki reformlar olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bu yeni birleşimin insan odaklı ve aşırıcılığa karşı bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.

SPÖ Genel Başkanı Babler ise koalisyonun sosyal sorunlara çözüm üreten bir yapı olması gerektiğine dikkat çekti. Kira bedellerinin düşürülmesi, pahalılıkla mücadele ve çevre korunması gibi konuların kendileri için öncelikli olduğunu vurguladı.

NEOS Genel Başkanı Beata Meinl-Riesinger, partilerinin sorumluluk almaya hazır olduğunu ve reformcu bir hükümet oluşturmak için tüm ciddiyetleriyle görüşmelere katılabileceklerini açıkladı.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı