Avustralya Eyalet Başbakanları Kral Charles'ın Resepsiyonuna Katılmayacak

Avustralya eyalet başbakanlarından çoğu, Kral Charles'ın resepsiyonuna iştirak etmeyeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 20:58
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 20:58

Avustralya Eyalet Başbakanları Kral Charles'ın Resepsiyonuna Katılmayacak

Avustralya Eyalet Başbakanları Kral Charles'ın Resepsiyonuna Katılmama Kararı Aldı

İngiltere'nin yeni kralı 3. Charles'ın 18 Ekim'de Avustralya'yı ziyaret etmesi öncesinde, eyalet başbakanları katılım göstermeyeceklerini bildirdi. Sebep olarak ise "yoğun programları" gösterildi.

İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre, Şubat ayında kanser tedavisi sürecinde olan Kral Charles'ın doktorları, Avustralya'daki ziyareti için tedaviye kısa bir ara vermesinde bir sakınca görmedi. Bu doğrultuda, yaz aylarında yapılan planlamalar sonucunda, Kral Charles ve Kraliçe Camilla’nın katılacağı bir resepsiyon düzenlenmesine karar verildi.

Resepsiyon Detayları ve Katılımcılar

Avustralya'nın başkenti Canberra'da 21 Ekim'de gerçekleştirilecek olan resepsiyon için toplum temsilcileri, siyasetçiler ve eyalet yöneticilerine davetiyeler gönderildi. Ancak, bu önemli etkinliğe katılmayacağını açıklayan yiyecekler arasında, Queensland Başbakanı Steven Miles dışında tüm başbakanlar yer aldı. Başbakan Miles, seçim döneminin yoğunluğundan dolayı katılım gösteremeyeceğini belirtti.

Buckingham Sarayı'nın Açıklaması

Buckingham Sarayı yetkilileri, Kral Charles'ın resepsiyonda topluma yönelik önemli hitaplarda bulunacağını bildirdi.

Anket Sonuçları ve Monarşiye Bakış

Bu arada, Daily Telegraph gazetesinin gerçekleştirdiği bir ankete göre, Avustralya'da katılımcıların dörtte biri, Kral Charles'ın taç giymesinin ardından monarşiye daha sıcak baktığını ifade etti. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların %33'ü Avustralya'nın cumhuriyet olmasını, %45'i ise monarşinin sürdürülmesini tercih ediyor.

Kral Charles'ın Avustralya ziyareti 11 gün sürecek ve bu süre zarfında tedavisinde ara verilecek. Ziyaret kapsamına, Samoa ziyareti ve İngiliz Milletler Topluluğu Hükümet Başkanları Zirvesi katılımı da dahil olacaktır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı