DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,27 -0,15%
ALTIN
5.872,59 0,59%
BITCOIN
3.729.117 -1,69%

Avustralya Başbakanı Albanese, Kahraman İlan Edilen Ahmed el-Ahmed’i Hastanede Ziyaret Etti

Başbakan Anthony Albanese, Bondi Plajı saldırısında bir saldırganı etkisiz hale getiren Suriyeli Ahmed el-Ahmed’i hastanede ziyaret etti; saldırıda 16 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 11:54
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 11:54

Avustralya Başbakanı Albanese, Kahraman İlan Edilen Ahmed el-Ahmed’i Hastanede Ziyaret Etti

Avustralya Başbakanı Albanese, Ahmed el-Ahmed’i hastanede ziyaret etti

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Bondi Plajı’ndaki silahlı saldırıda saldırganlardan birinin üzerine atlayarak silahını elinden alıp olayı durduran Suriyeli Ahmed el-Ahmed'i hastanede ziyaret etti.

Ziyaretin ayrıntıları

Albanese, ziyaret sırasında Ahmed el-Ahmed ile sohbet etti ve ziyarete ilişkin anları sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşımında, "Ahmed, sen bir Avustralya kahramansın. Kendini tehlikeye atarak diğerlerini kurtardın, Bondi Plajında tehlikeye doğru koştun ve teröristi etkisiz hale getirdin. En kötü zamanlarda, Avustralyalıların en iyi yanlarını görüyoruz. Ve Pazar gecesi de tam olarak bunu gördük. Tüm Avustralyalılar adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Sydney saldırısının bilançosu

Olay, Sydney’deki Bondi Plajı’nda meydana geldi. Hanuka Bayramı’nı kutlayan Yahudilere yönelik düzenlenen saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. Polis, saldırganlardan birini vurarak etkisiz hale getirmiş; diğer saldırgan ise yaralı olarak yakalanıp gözaltına alınmıştı.

Albanese'nin hastane ziyareti, toplumun cesareti ve dayanışmasına vurgu yaparken, Ahmed el-Ahmed’e yönelik takdir ve teşekkür mesajlarını kamuoyuna taşıdı.

Avusturalya Başbakanı Anthony Albanese,  plaj saldırganını etkisiz hale getiren Suriyeli Ahmed...

Avusturalya Başbakanı Anthony Albanese, plaj saldırganını etkisiz hale getiren Suriyeli Ahmed el-Ahmed'i hastanede ziyaret etti.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.